Hasznos adalékok a gépjármű teljesítményének növelésére

A legismertebb adalékanyagok a motorolajhoz, illetve az üzemanyaghoz tölthetők. A hatalmas választékból bőven lehet válogatni, ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb autós nem igazán van tisztában vele, hogy milyen adalék anyag lehet hasznos a gépjármű számára, ezért sokan nem inkább mellőzik ezeket a hasznos termékeket.

Adalékok kapcsán célszerű tájékozódni, hiszen az autó teljesítménye sikeresen növelhető ezekkel. A megfelelő adalékanyagok nélkül az autó közel sem képes olyan jó teljesítményre, mintha használná ezeket a termékeket. A gyártók igyekeznek minőségi és hasznos motorolajat készíteni, ugyanakkor autó és autó, illetve motor és motor közt is nagy a különbség. Minden típus adott igényeivel nem tudnak számolni a gyártók. Alapvetően minden gépjárműbe lehet olyan adalékot keverni, ami hozzájárul a jobb teljesítményhez. Az üzemanyagba érdemes olyan anyagot keverni, ami a motor működésére van pozitív hatással. Például kikormozza, mentesíti a motort a kokszos lerakódásoktól vagy kitisztítja. Olyan adalékanyagok is vannak, amiket a motorolajhoz kell keverni, annak érdekében, hogy megóvja azt az elöregedéstől, felvizesedéstől, valamint a viszkozitás csökkenésétől.

A dízel adalékok leginkább azért hasznosak, mert hozzájárulnak a gépjármű könnyebb indulásához, illetve ahhoz, hogy a hengerek minél tisztábbak maradjanak. A szélvédőmosó adalékanyagok abból a célból kerülnek a téli összetevőkbe, hogy ne fagyjon meg. Minél töményebb az adalékanyag, annál fagytűrőbb. A fagyállón kívül a tömítés és a tisztítás céljából is kerülhet adalékanyag. Ha Ön is szeretné minél jobb állapotban tudni gépjárművét, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol adalékanyagok széles választékát találja!

Vélemény, hozzászólás?