alma

Fogyasszunk sok gyümölcsöt a hosszú életért!

Azt sokan tudják, hogy az egészséges életmódhoz hozzátartozik a sok gyümölcs és zöldségféle fogyasztása, ám azt kevesebben, hogy a gyümölcsök segítségével sokkal hosszabb kort is megérhetünk. Van néhány olyan gyümölcs, amelyek kifejezetten sejtvédő hatásúak, míg mások segítenek az ér-és szívrendszer tisztántartásában. „Napi egy alma, az orvost távol tartja” – tartották eleink. Valóban ennyire egészséges lenne a gyümölcs? A válasz igen! Sőt! Vannak az ún. szupergyümölcsök, melyek még magasabb vitamin- vagy antioxidáns tartalommal rendelkeznek, így ha ezeket fogyasztjuk, már igen sokat tettünk az egészségünkért.

A szupergyümölcsök közé sorolják az almát, az acai bogyót, a banánt, a citrusféléket,  a cseresznyét, a grapefruit-ot, a fekete áfonyát, a vörös áfonyát, a szőlőt és a kivit is. Ha ezekből a gyümölcsökből rendszeresen fogyasztunk, akkor segítségükkel sokkal több betegséget kerülhetünk el, legyen az szezonális betegség (pl. megfázás, influenza), vagy krónikus megbetegedés (magas koleszterinszint, daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, stb.).

Aki bővebben szeretne a szupergyümölcsökről olvasni, és megtudni, melyik mit tartalmaz, és milyen betegségek leküzdésében segít, az megteheti az EgészségMagazin oldalán, vagy itt.

Vélemény, hozzászólás?