Ezért kerülsz a barát zónába!

Az elmúlt évtizedekben rengeteg – korábban jóval egyszerűbb – dolog vált sokkal bonyolultabbá, ám a párkeresés talán még így is kiemelkedik mind közül. A tradicionális megoldások egyre kevésbé működnek, az emberek egyre kevésbé járnak társaságokba, az online tér pedig közel sem megfelelő mindenki számára.

Ezért aztán kitartásra és elszántságra van szükség ahhoz, hogy ismerkedni tudjunk. Azonban még ez sem egyenes út a sikerhez, hisz hiába fektetünk hatalmas energiákat a párkeresésbe, bizony sokszor megesik, hogy a kiszemeltünk egészen másképp tekint ránk, mint ahogy mi őrá. Hisz kivel ne esett volna meg élete során, hogy a barátzónába került, ahonnan aztán már nem nagyon van menekvés. Ilyenkor aztán hetekig azon agyalunk, hogy vajon hol ronthattuk el? Melyik lépés, mondat volt az, ami miatt csak haverként tekint ránk a kiszemeltünk? Vagy egyszerűen csak nem tetszettünk neki? Nos, kár is lenne tagadni, bizony ez is benne van a pakliban, ám a jelenséget a legtöbb esetben nem, vagy nem csak ez okozza. Ugyanis mind a férfiakra, mind a nőkre igaz az, hogy messze nem csak a külső alapján ítélnek.

Bizony egész más dolgok miatt alakulhatnak így a kezdődő kapcsolatok, méghozzá például olyan triviális ok miatt – amit amúgy nem szívesen ismerünk be magunknak – minthogy unalmasak vagyunk. Ez sajnos előfordul, még akkor is, ha a saját barátaink amúgy érdekes embernek tartanak minket. Van, amikor egyszerűen csak nem működik az ez irányú kémia, erről sajnos senki sem tehet. Arról viszont igen, ahogy az első pár közös alkalommal viselkedünk. Ugyanis sem az nem szerencsés, ha túlságosan nyomulunk, sem az, ha mimózaként viselkedünk. Ez utóbbi pláne egyenes út a barát zónába akkor, ha állandóan ott vannak a kiszemeltünk barátai is. Ilyenkor ugyanis rövid úton eggyé válunk a haverjaival és máris úgy néz ránk, mint mindenki másra a társaságból. Végül, de nem utolsósorban, az is megeshet, hogy egyszerűen csak van egy olyan idegesítő – apró – tulajdonságunk, ami miatt kiesünk a pikszisből. Legyen ez az, ahogy nevetünk, vagy egy-egy szó, amit túl gyakran használunk. Ez ellen persze lehet tenni, kérjük barátaink – őszinte – segítségét -, hogy kiderítsük, mi lehet a gond pontosan.