Eurosport 2 napi és heti műsora

A Grand Slam versenyek a világ négy legfontosabb éves teniszeseményei. A versenyek a legtöbb pontot, nyereményalapot, a közönség és a média figyelmét, a legnagyobb erőteret és mezőméretet, valamint a férfiak számára a „best of” szettek nagyobb számát kínálják.

Eurosport 2 műsora megtekinthető a musor.tv weboldalon, és itt megtalálhatja a grand slam tornák kezdési időpontjait is, tehát megéri benézni hozzánk ha erre lenne kíváncsi. A Grand Slam útiterve magában foglalja az ausztrál nyílt versenyt január közepén, a francia nyílt versenyt május végétől június elejéig, Wimbledont június végétől július elejéig és az amerikai nyílt versenyt augusztus és szeptember között. Minden versenyt két héten keresztül játszanak. Az ausztrál és az egyesült államokbeli tornákat kemény pályákon, a franciákat agyagon, Wimbledont természetes füvön játsszák. A verseny kihagyása, különösen az Australian Open az utazási távolság, a karácsonyhoz és az újévhez közeli kényelmetlen időpontok, valamint a viszonylag alacsony nyeremény miatt, nem volt ritka néhány játékos számára 1982 előtt.

A Grand Slam versenyeket nem a Tenisz Szakemberek Szövetsége (ATP) vagy a Női Tenisz Szövetség (WTA), hanem a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) rendezi. Az ATP és a WTA azonban rangsorolási pontokat oszt ki a játékosok grand slamben mutatott teljesítménye alapján. A Grand Slam kifejezés, minősítés nélkül, és eredetileg arra a figyelemre méltó eredményre utal, hogy mind a négy fő bajnokságot egyetlen naptári éven belül megnyerték az öt verseny egyikén belül: férfi és női egyes; férfi és női páros, valamint vegyes páros. Párosban egy csapat teljesíthet Grand Slam-et együtt játszva, vagy egy játékos különböző partnerekkel. További részletekért és a kezdési időpontokért nézzen be a musor.tv-re.

Vélemény, hozzászólás?