Népszerű plasztikai beavatkozások

A vonzó külső iránti igény mindig vezető helyen szerepelt az egyes társadalmakban előbukkanó igények között. Már az ókori Egyiptomban is történtek plasztikai beavatkozások, akkor még kis hatékonysággal. Az első világháború idején kezdődött a plasztikai sebészet modern korszaka, amikor elsősorban helyreállító jelleggel végeztek beavatkozásokat.

A negyvenes évektől kerültek előtérbe az esztétikai beavatkozások, amik napjainkban rendkívüli népszerűségnek örvendenek. A legnépszerűbb beavatkozás a mellplasztika, ma már rutin műtétnek számít, a napjainkban használatos szilikon-gél tartalmú implantátumok ma már semmilyen egészségkárosító hatással nincsenek a szervezetre.  Ma már egyre többen fordulnak nagyobb súlycsökkenés után orvoshoz, kihasználva a hasplasztika kínálta lehetőségeket, valamint a zsír műtéti úton történő eltávolítását választják. Nők és férfiak körében is népszerű az orrplasztika, amivel az orr funkcionális eltérései, esztétikai megjelenése korrigálható, de az orron kívül az arc bármely részét lehet plasztikázni – például az arccsont méretének változtatásával, homlokplasztikával, a szem ívének felhúzásával, teljesen más karakterű arc alakítható ki.

Sokan az arcplasztika, segítségével az idő múlását próbálják visszafordítani, a beavatkozás akár hat éven keresztül garantálja a feszes bőrt az arc és a nyak tájékán. Szemhéjplasztikával az öregesés folyamata miatt megereszkedett bőrt korrigálják. A mai technikának köszönhetően nem csak idegen anyagokkal – szilikonnal, hyaluronsav befecskendezésével lehet egy testrész méretén változtatni. A fenékplasztika során a páciens saját zsírfeleslegét csoportosítják át, amellett, hogy a nemkívánatos feleslegtől megszabadul a szépülni vágyó, de formásabbá is válik a feneke. A plasztikai sebészet folyamatosan fejlődik, bárki számára elérhető az „álomtest”, ha meg tudja fizetni, de nem árt, ha csak mértékkel alkalmazzuk ezeket a bevatkozásokat.

Vélemény, hozzászólás?