Euroclear – ammónia eltávolítás egyszerűen!

A talajvízben jellemző az ammónia vagy ammónium. A jelenlegi ivóvízminőségi szabályozás értelmében a vízben nem haladhatja meg a 0,5 mg/l-t. Ha ennél magasabb, akkor el kell távolítani, vagy a határérték alá kell csökkenteni. Magának az ammóniának valójában nincs élettani hatása, mivel sok ásványvízben a hivatalosan engedélyezett ivóvízszabályozás felett is megtalálható ammónia.

Euroclear ammónia eltávolítás elérhető a bolt.agroviz.hu weboldalra látogatva, ezért nézzen be ide még ma és megtekintheti a teljes euroclear termékpalettát a legjobb árakkal.  Az egyetlen ok, amiért az ivóvízben nem lehet magas az ammónia, az az, hogy a vízhálózat mikrobiológiai tisztasága nem garantálható, így a baktériumok reakcióba léphetnek az ammóniával nitrifikációt okozva. A nitrifikációs folyamat első lépése a nitrit képződése, amely már mérgező. Amikor az ammónia eltávolításáról beszélünk, akkor szó szerint az ammónia teljes eltávolításáról, nem pedig annak csökkentéséről beszélünk. A félammónia kibocsátás egy hibás víztisztító telep eredménye, még akkor is, ha a vízkezelés után az ammónia mennyisége a hatályos ivóvízszabályozásban meghatározott érték alatt van.

Az ammónia eltávolítása többféle módon is elvégezhető, többféle víztisztítási technológiával: biológiai ammóniamentesítés: Ez az ammónia eltávolításának legrégebbi módja. Ebben az esetben a nitrifikációt bizonyos mikrobák és baktériumok segítségével végezzük. Az ammónia eltávolítása a baktériumok által termelt enzimek segítségével két lépésben történik. Számos töltet használható a baktériumok „telepítésére”. Például egy kavicsszűrő, egy aktív szénszűrő vagy egy Zeolit ​​töltet. Az alkalmazott technológiának mindig figyelembe kell vennie a szűrési sebességet, a víz oxigéntartalmát, a víz és a környezeti hőmérsékletet. További részletekért és euroclear termékekért nézzen be a bolt.agroviz.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?