A temetési köszönőlevelek lényege

Ha elvesztett egy közeli családtagot vagy barátot, lehet, hogy ajándékot, virágot és segítséget kapott másoktól. Vannak, akik kíváncsiak, hogy szükséges-e köszönőleveleket küldeni egy temetés vagy megemlékezés után.

Bár a legtöbben nem számítanak rá a gyász idején, a köszönőlevél küldése mindig jó etikett, amikor valaki megajándékozza, vagy valami különlegeset tesz önért. Nincs határidő a temetés után eltelt időre vonatkozóan, ezért nem árt megvárni, amíg érzelmileg készen áll. Egy nagyon kis temetésen küldhet egy rövid köszönetnyilvánítást minden résztvevőnek, de ez megint nem szükséges. Ha azonban a temetésen több száz ember vett részt, valószínűleg nem szeretne mindenkinek üzenetet küldeni. De továbbra is lehet válogatós, és üzenetet küldhet azoknak, akik mindent megtettek azért, hogy ott legyenek, amikor a legnagyobb szüksége volt a vigasztalásra. Például, ha valaki elmegy a temetkezési irodába, hogy segítsen elintézni mindent, vagy vigyáz a gyerekeire, egy köszönetnyilvánítást szívesen fogad majd. A legtöbb ember megérti, hogy nehéz nyomon követni minden egyes embert, aki hozzájárult az ételekkel, szendvicsekkel és desszertekkel teli asztalhoz. Érdemes elismerő leveleket küldeni azoknak, akik ételt hoztak.

Mindenkinek, aki részesült közvetlen segítségnyújtásban, érdemes köszönetet küldenie. Ez gyakran az elhunyt házastársa, gyermeke vagy szülője. Bármely más családtagtól vagy nagyon közeli baráttól köszönőlevél is elfogadható. Ha még mindig túlságosan lehangolt ahhoz, hogy levelet küldjön, megkérhet valaki mást, aki megteszi helyette. A címzett megérti, ha kap egy cetlit a következő szavakkal: „A nővérem megkért, hogy köszönjem meg a gyönyörű virágokat és az átgondolt kártyát. Még mindig gyászolja lelki társának elvesztését, de szeretné, ha tudatnám veled, hogy ő alig várja, hogy hamarosan cseveghessünk.”

Vélemény, hozzászólás?