Esőgyűjtés felszíni és földfelszín alatti módszerrel

Az esővíz összegyűjtése és felhasználása kiváló módja a vezetékes víz kiváltásának és ezáltal a spórolásnak. Régen bevett módszernek számított a csapadékvíz gyűjtés és annak felhasználása, különösen a növények, a veteményeskert, termények locsolása céljából.

Esőgyűjtő használatának több előnye is van, így nem csoda, hogy újra nagy népszerűségnek örvend és egyre többen érdeklődnek a módszer iránt. Az esőgyűjtő lényege, hogy összegyűjti a csapadékvizet, amit aztán különféle célokra fel lehet használni. Különösen szárazság idején lehet nagy hasznát venni az így összegyűjtött víznek, de a locsolás mellett akár autómosásra is kitűnően használható. Az esővízgyűjtést kétféleképp lehet kivitelezni. Lehet felszíni és felszín alatti esőgyűjtőt alkalmazni. A felszíni módszer sokak számára szimpatikus, mivel ez az egyik legegyszerűbb megoldás. A megvásárolt vízgyűjtött a ház mellett kell elhelyezni, illetve az ereszcsatornára is rá kell csatlakoztatni, így az esővíz a tetőről az esőgyűjtőbe folyik. Sajnos nem csak az esővíz, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződés is belekerül az esőgyűjtőbe, így érdemes egy esővíz szűrőt is vásárolni az esővíz gyűjtő tartály mellé.

Az esővíz gyűjtés másik módja, amikor az esővíz gyűjtő tartály a föld alá van telepítve. Ez azért is előnyös, mert így a tartály nincs útban, nem kell kerülgetni. A föld alá ásott tartályok jellemzően nagy űrtartalommal rendelkeznek, ami lehet akár ezer liter felett is. A föld alatti csapadákgyűjtők előnye, hogy az összegyűjtött esővíz védve van az idegen anyagoktól és a szélsőséges időjárás ingadozástól. Ráadásul ez hosszútávú megoldás, így ezt a módszert is sokan kedvelik. Ha szeretné Ön is gyűjteni a csapadékvizet, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!