Egy minőségi csaptelep hosszútávra megoldás

Építkezéskor, vagy csak az aktuális felújítás során oly sok mindenre kell egyszerre odafigyelni, hogy néha az első pillantásra jelentéktelenebbnek tűnő dolgokra már nem is marad idő. Pedig ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk, minden apró részletre nagy hangsúlyt kell fektetni.

A csaptelep jellemzően pontosan ilyen, hisz a kapkodásban – vagy épp a spórolás miatt – hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy bármelyik modell megfelelő, miközben nagyon is sokat számít, hogy minőségi megoldásokat válasszunk. Első körben természetesen fel kell mérni, hogy pontosan milyen típusból hány darabra lesz szükségünk. Ilyenkor nagyon ügyeljünk arra, hogy a különböző helyiségekben más és más a rendeltetése a csaptelepeknek, így mindig ennek megfelelően válasszuk ki a szükséges példányt. Konyhai mosogató esetében hatalmas könnyebbséget jelent, ha egy kézzel is szabályozható a hőfok, illetve mindig úgy gondolkodjunk, hogy egy nagyobb méretű edénynek is be kell férni a csap alá. Emiatt aztán szinte biztos, hogy szerencsésebb, ha magas kivitelűt választunk, illetve a zuhanyfejes, vagy kihúzható csöves verzió is roppant kényelmes megoldás.

A mosdó csaptelepek esetében a legfontosabb azt eldönteni, hogy szükség van-e kádtöltő funkcióra. Ezt a kérdést alaposan fontoljuk meg, mivel elképzelhető, hogy ez lesz az egyetlen hely a lakásban, ahol akár egy nagy űrtartalmú edényt is tele tudunk engedni vízzel, így jól jöhet, ha nem kell a zuhanyfejjel bajlódni. Általános érvényű szabály, hogy mindig a masszív kialakítású súlyosabb darabok közül válasszunk, ezek ugyanis jó eséllyel minőségibbek. Csaptelep vásárlásakor nem érdemes a legolcsóbb megoldást választani, mert sokkal több kényelmetlenséggel jár, ha 1-2 éven belül cseréltetnünk kell, inkább törekedjünk arra, hogy hosszú ideig megbízhatóan működő darabokat szerezzünk be.