Egy jól megválasztott Clipper strapabíró és időtálló megoldást jelent

Noha ma már egy átlagember életében aránylag ritkán fordul elő olyan, hogy komoly problémát jelentsen az azonnali tűzgyújtás kérdése, bizony még mindig rengeteg kellemetlen pillanatot okozhat, amikor a legrosszabbkor mond csődöt az öngyújtónk. Ezért aztán tanácsos egy olyan darab mellett letenni a voksunkat, amire hosszú távon is számíthatunk.

A clipper nem véletlenül vált a világ egyik legnépszerűbb megoldásává, tudniillik a gyártói koncepció épp a megbízhatóságon alapszik. Immáron több mint 60 éve készülnek ezek a gyújtók és már az első pillanattól kezdve a minőségre helyezték a hangsúlyt, az alacsony ár pedig csupán másodlagos tényező volt. A Clipper ezzel együtt még mindig nem számít különösebben drágának, lévén az apró változtatások és az alapoktól átgondolt tervezés költséghatékony gyártást tesz lehetővé. Míg a hagyományos, eldobható modellek nem csak kialakításukban, hanem a gyújtószerkezetet tekintve is alacsonyabb kvalitással rendelkeznek, addig a spanyol tervezők egy olyan szerkezetet alkottak, ami hosszú évekig kiszolgálja tulajdonosát.

Tudniillik a Clipper teljes belső mechanikája cserélhető, mégpedig pár, egyszerű mozdulattal. Ennek köszönhetően akkor sem kell a kukában landolnia kedvenc gyújtónknak, ha ez a része már megszolgálta idejét. Emellett természetesen minden darab újratölthető, ez tulajdonképpen a Clipper egyik védjegye, hiszen az elsők között jelentkeztek ezzel a megoldással a piacon. Ez egyrészt rendkívül költséghatékonnyá teszi a terméket, másrészt környezetvédelmi szempontból is roppant előnyös. A jól átgondolt kialakítás mellett ugyanakkor a gyártó marketinges munkatársai is sokat tettek a márka népszerűsítéséért. A ma elérhető Clipper választék ugyanis hatalmas, szinte nem létezik olyan figura, vagy motívum, amivel ne vásárolhatnánk egy példányt. Ez pedig hatalmas előny, hiszen a különlegességekre mindig nagyobb a kereslet.