Ezt a babaterméket nyugodtan megveheted használtan is!

Egy kisbaba érkezése mindig hatalmas öröm, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy felelős szülőként ez rengeteg stresszel és idegeskedéssel jár. Vajon mindent megvettünk, amire szükség lehet? A megfelelő kiegészítőket szereztük be? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések cikázhatnak a fejünkben, miközben arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ha mindenből a legjobb minőséget vásároljuk, az bizony egy vagyonba kerülhet.

Az első gyermek esetében persze erre kisebb hangsúlyt fektetünk, ám a testvérek érkezésekor már a pénztárcánkra is gondolnunk kell. Ilyenkor felmerülhet annak az ötlete, hogy bizonyos eszközöket akár használtan is beszerezhetnénk, ám nem könnyű eldönteni, milyen termékek kapcsán nincs ebben a módszerben komoly kockázat. Alapszabály, hogy ami higiéniai termék, vagy amit a baba a szájába vesz, az lehetőleg kizárólag új legyen. Végszükség esetén persze sterilizálhatunk is, ám ezek a kiegészítők jellemzően nem drágák, így nem érdemes rizikót vállalnunk. Sokkal érdekesebb kérdést jelentenek a magas kiadással járó, nagyobb eszközök.

Ékes példája ennek a babakocsi. Előzetesen talán nem is gondolnánk, de hihetetlenül fontos, hogy a választott modell kellően strapabíró legyen. Az első években mindennap használni fogjuk, számtalanszor összecsukjuk, kinyitjuk, nekiütjük a lépcsőnek, korlátnak, járda szélének, egy szóval nagyon sok mindent ki kell bírnia. Egy közepes minőségű darab újonnan nagyjából annyiba kerül, mint egy prémium használtan, ezért aztán nagy dilemmát jelenthet, melyik mellett is tegyük le a voksunkat. Előbbi mellett szól a garancia, utóbbi mellett pedig a tapasztalat, ezért aztán nekünk kell eldönteni, melyik a lényegesebb. Egy dolog azonban biztos. Miszerint egy megkímélt állapotú, nívós darab biztosan nem hagy cserben minket.