Dolgok, amelyek nem változtak a nők számára az üzleti világban

Amikor alaposan szemügyre vesszük a nőket az üzleti világban, lehet, hogy nem jutottunk olyan messzire, mint gondolnánk, mert még mindig vannak olyan problémák a nők üzleti világában, amelyeket évek óta nem tudnak leküzdeni.

Természetesen a nők nagy előre lepéseket tettek a vállalati légkörben, de úgy tűnik, még mindig hosszú utat kell megtenni. A nemek közötti bérszakadék a legnagyobb, és messze a legrosszabb, ami nem változott. Még megdöbbentőbb, hogy Kennedy elnök több mint 50 évvel ezelőtt aláírta az egyenlő fizetésről szóló törvényt, Obama elnök pedig 2009-ben a Lilly Ledbetter Fair Pay Act-t. Bár ezek a jogszabályok a férfiak és a nők fizetési területének kiegyenlítését célozták, 2021-ben a nők továbbra is csak 82 centet keresnek minden férfi munkatársuk által keresett egy dollárért. Kimerítő, ha egy teljes napot eltöltenek az irodában, majd amikor hazaérnek, szembesülnek a háztartási feladatok és a felelősség sokaságával, nem utolsósorban a vacsora főzésével és a feladatok ellátásával. Sajnos ezek a feladatok hagyományosan továbbra is a nőkre hárulnak, bár egyre több férfi segít a házimunkában. Ez nagyszerű, de várhatóan továbbra is a nők lesznek felelősek és delegálják a háztartási feladatokat. Ez az úgynevezett második műszakjuk.

Lehetséges, hogy a gyermekvállalás az egyik legjelentősebb esemény az életében, de túl sok vállalat kényelmetlenségként kezeli az anyaságot. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet alkotó 34 nemzet közül csak az Egyesült Államokban nincs hivatalos, nemzeti szülési szabadság program. Hasonlítsa ezt össze Svédországgal, amely 60 hét szabadságot kínál 80% -os fizetéssel. A mai lányokat arra buzdítják, hogy elhiggyék, bármit megtehetnek az életben, de csak csekély számban válnak a nagyvállalatok vezérigazgatóivá. Valójában a Fortune 500 vállalat vezérigazgatóinak csak 7,4% -a nő.

Vélemény, hozzászólás?