ABS bőrönd – a keményfalú gurulós utazóbőrönd legnépszerűbb alanya

Kezdjük a legelején! Mi is az a sokat hallott ABS? Az ABS egy olyan szilárd műanyag, ami nagyon jó ütés- hő- és kopásálló, kemény anyagú, magas fényű.

Tudományos neve pedig nem más, mint az akrilnitril-butadién-sztirol. Felhasználása igen sokrétű. Az autóipar egyik fő anyaga a műszerfalak gyártása során, aminél ugye elég nagy elvárás a minőség és a tartósság. Sok minden külső burkoló anyaga még az ABS, szinte minden, ami műanyag, az nagyrészt ebből az anyagból készül. De itt van a világhírű LEGO is, amiről tudjuk, hogy mondhatni örökéletű, szintén ABS-ből készül.

Az ABS bőrönd is egy ellenálló, erős bőröndnek számít. A puhafalúval ellentétben az ABS bőrönd nem ázik át és nem tud kiszakadni. Záródását tekintve kétfélét különböztetünk meg: csatos és cipzáras. Az ABS bőrönd lehet kétkerekes és négykerekes is, de a 4 kerekű elterjedtebb, mert kényelmesebb a használata. Regényeket lehetne írni az ABS bőröndökről, de szeretném inkább az unalmas sztorik helyett a lényeget megragadni azoknak, akik most éppen bőrönd vásárlás előtt áll és mérlegelni szeretne. Szerintem az ABS bőrönd piacvezető az utazási kiegészítők körében. Habár már a második olyan évbe léptünk, amikor az utazás, mint olyan, más értelmet nyert a világjárvány idejében. Nem tiltott, így aki fanatikus világjáró, az nem retten meg ebben a helyzetben sem. Szóval, tehát ha kell egy bőrönd, akkor az ABS bőrönd jó választás. Olcsó, praktikus és bejárhatod vele a világot. Mindenféle színben, mintában pompáznak ezek a szép kis „ékszerek”, hogy a nők és a férfiak, valamint a gyermekeink is örömmel húzzák maguk mellett a menő kis kofferjukat.

Bőrönd
Bőrönd

Ha bőröndöt vásárolunk, tudnunk kell, milyen méretre van szükségünk. Alapvetően 3 méret van belőlük: kicsi, közepes és nagy. Ezek gyártónként eltérőek, de jellemzően

  • a kicsi mérete 55 x 40 x 2 cm,
  • a közepes 65 x 40 x 25 cm,
  • a nagy bőrönd mérete pedig 72 x 47 x 30 cm.

Az ABS bőröndök teleszkópos húzókarral rendelkeznek, aminek segítségével nagyon kényelmesen közlekedhetünk vele, összetolva gyorsan betehetjük az autó csomagtartójába, vagy akár a repülőgép fedélzeti kabintartójába. Gyerekbőröndök is készülnek ABS-ből, amibe a nagyihoz bepakolhatják a kis játékaikat, ruhácskáikat.

Egy gurulós bőrönd, esetleg bőrönd szett mindig jól jön, ezért érdemes a családnak legalább egyet beszerezni belőle, hogy mindig számítani lehessen rá, ha elő kell kapni a gardrób mélyéről. Nem hagynék ki egy kalandos utazást sem azért, mert nincs bőröndöm.

Vélemény, hozzászólás?