Derékfájdalom elleni hatékony készítmény

A derékfájdalom egy olyan mozgásszervi panasz, melyet rengeteg ember megtapasztal, így nagyon sok sorstárs akad. Viszont sajnos nagyon sokan nem igazán veszik ezt komolyan, tehát ahelyett, hogy orvoshoz fordulnának inkább megtanulnak együtt élni a fájdalommal.

Derékfájdalom mondhatni népbetegség, mellyel sokan legfeljebb akkor kezdenek el törődni, amikor már alig képesek kimászni az ágyból. Holott nem érdemes arra várni, hogy a mozgástartomány beszűküljön. Már gyermekkorban oda kell figyelni, ugyanis a mozgásszervi problémák többsége gyermekkorban megelőzhető. Általában már kiskorban megfigyelhetők azok az eleinte enyhe tartáshibák és eltérések, melyek a későbbiek folyamán komoly gerincpanaszokat eredményeznek. A megoldást a gyógytorna, valamint az idejében megkezdett tartásjavító tornák jelentik. Minél előbb felfedezésre kerül a probléma, annál nagyobb esély van a gyógyulásra. A gerinc gyógyítása nem valósulhat meg specifikus gyakorlatok végzése nélkül, lehetőség szerint gyógytornász felügyelete mellett. A kezelés sikerességéhez fontos az egyén számára kialakított gyakorlatok összeállítása az adott panasznak megfelelően.

Felnőttkorban is sokat lehet tenni a gerincpanaszok elkerülése és gyógyítása érdekében, például a megfelelő lábbeli viselése, a gyakori testhelyzet váltás, a napközbeni séta és a test naponta többször való átmozgatása által. Az óvatos gerinccsavarások és a gyógytorna is sokat segíthet. Ülőmunkát végzők esetében különösen fontos az ergonomikus munkakörnyezet, tehát a megfelelő magasságú szék és asztal. Emellett a fájdalom csökkentésére is érdemes nagy hangsúlyt fektetni, melyben a Dolixir nyújthat segítséget. Ez egy természetes hatóanyagokat tartalmazó fájdalomcsökkentő készítmény, mely hatékonyan enyhíti a gyulladást és a fájdalmat.