Black Friday akció minden mennyiségben!

Az ünnepi vásárlási szezon nem hivatalos kezdetét gyakran az év legforgalmasabb vásárlási napjának nevezik. De honnan indult ez a hagyomány és mekkora? Íme a válaszok a fekete péntekről szóló néhány gyakran feltett kérdésre.

Black Friday akció hazánkban is vár mindenkit, és ezeket az akciókat már akár most is megtekintheti a black.Friday.hu weboldalon tehát nézzen be hozzánk és mindent megtudhat a fekete péntekről és megtalálhatja az akciók listáját is. Nehéz megmondani, hogy a hálaadás másnapja mikor lett ennyire fontos a kereskedelemben, de valószínűleg a 19. század végére nyúlik vissza. Akkoriban az üzletek által támogatott hálaadási felvonulások gyakoriak voltak, és miután a Mikulás megjelent a felvonulás végén, hivatalosan megkezdődött az ünnepi vásárlási szezon. Azokban a napokban a legtöbb kiskereskedő betartotta azt az íratlan szabályt, miszerint az ünnepi vásárlási szezon csak hálaadás után kezdődött, így egyetlen üzlet sem hirdetett ünnepi akciókat, és nem udvarolt agresszívan a vásárlóknak az ünnepet közvetlenül követő péntekig. Így amikor pénteken kinyíltak a kapuk, minden megváltozott.

1939-ben a kiskereskedelmi szárazáru-szövetség figyelmeztette Franklin Rooseveltet, hogy ha az ünnepi szezon csak akkor kezdődik, amikor az amerikaiak a hagyományos novemberi utolsó csütörtökön megünneplik a hálaadás napját, a kiskereskedelmi értékesítés tönkremegy. Roosevelt könnyű megoldást látott erre a problémára: egy héttel későbbre tette a hálaadás napját. Ahelyett, hogy az ünnepet a hagyományos napon ünnepelnék – abban az évben november 30-án -, Roosevelt a november utolsó csütörtökét jelentette be új hálaadásnak, amely azonnal egy további hetet szán a bevásárló szezonra. További információkat a Black Friday akciókról a black.friday.hu weboldalra kattintva találhat.

Vélemény, hozzászólás?