A legjobb nemzeti és állami parkok Oregonban

Az Egyesült Államok csendes-óceáni északnyugati részén található Oregon állam valóban áldott, amikor kiemelkedő tájait, természetét és városaira kerül a sor. Kínálatát tekintve nagyon sokszínű, a fenséges hegyektől és a bájos tengerparttól kezdve a sűrű erdőkig, a kiterjedt sivatagokig és a magával ragadó kanyonokig mindennek otthont ad.

Az állam délnyugati részén található Rogue River State Park völgye a Rogue folyó kanyarulata és a Csendes-óceáni autópálya között helyezkedik el. A festői partszakasz mellett szép piknikező hely és hangulatos kemping is található a látogatók számára. A gyönyörű Zsivány-völgyben eldugott állami parknak gyönyörű természete van, amelyet felfedezhet, és festői erdők is láthatók itt. A látogatók úszhatnak, horgászhatnak és csónakázhatnak a folyón. Az Oregon északnyugati részén fekvő Lewis és Clark Nemzeti Történelmi Park Astoria déli részén fekszik, nem messze a washingtoni határtól. Az államokat bejáró híres párosról nevezték el, és megemlékeznek expedíciójuk rendkívüli eredményeiről.

A buja esőerdőktől és az epikus parti kilátásoktól kezdve a Columbia folyó és a Csendes-óceán partjain át mindennel büszkélkedhet, és a mesés kövületek közül a John Day Fossil Beds Nemzeti Emlékmű Oregon kelet-középső részén található. A masszív, sziklás terepnek és a színes terméketlen vidékeknek otthont adó szép réteges tájak és lenyűgöző őskori múlt miatt érdemes meglátogatni. 1864 óta a paleontológusok növények és emlősök kövületeit tárták fel a János-napi medence száraz területein. A látogatók mostantól megtekinthetik fenomenális leleteiket a nemzeti emlékmű csodálatos múzeumjában, amely oktatási kiállításokkal és egy fantasztikus filmmel büszkélkedhet a régió történelméről, geológiájáról és kövületeiről.

Vélemény, hozzászólás?