Beltéri téli tevékenységek gyerekeknek

Ha hideg van kint, a gyerekek izgatottan várják a lehetőséget, hogy kimenjenek a hóban száguldozni, de a körülmények túlságosan nyűgösek lehetnek, tehát kényeztesse őket néhány beltéri téli játékkal. A beltéri hóember építésétől a finom forró kakaó készítéséig – ezek a beltéri téli tevékenységek otthona kényelmében ünneplik a hideg és havas időjárást.

Gyűjtse össze a gyerekeket a konyhában, és melegítse fel a sütőt, hogy süssön egy adag hóember formájú süteményt. Ha nem szeretne sütni, készíthet hóemberes fagylaltot, szánkózó hóemberes kekszeket, vagy bármilyen más hóemberes édességet. Van valami a friss hóesésben, ami igazán felpörgeti a gyerekek energiaszintjét. Segítsen nekik levezetni az izgalmakat egy kis gyakorlattal a későbbi hólabdaharchoz. Tekerjen fel papírgolyókat, fehér zoknit, vagy készítsen saját hógolyókat. Adjon minden gyereknek egy vödör ilyen beltéri hógolyót, és hagyja, hogy szórakozásból dobálják őket egymáshoz. A benti hólabdacsata után a gyerekek egy kis forró kakaóval szeretnének felmelegedni. Dobjon egy fehér takarót a padlóra, és szórja meg vattakorongokkal.

Ha van egy nagy kartondoboza és néhány kézműves kelléke, akkor megvannak a szükséges anyagok, hogy segítsenek a gyerekeknek saját téli nyaralójuk felépítésében. Vágja ki a dobozból az ablak- és ajtónyílásokat, majd hagyja, hogy díszítsenek festékkel, ragasztóval, markerekkel, díszekkel, és természetesen a tetőre szórt hamisított hóval. Ne felejtsen el kéményt is felhúzni! (Készíthetsz egyet az ajtóból vagy ablakból visszamaradt kartonpapírból) Úgy gondolja, igazi hóra van szüksége a hóember építéséhez? Gondolkozz másképp. Tölts meg egy nagy fehér párnahuzatot (párna töltelékkel, kényelmes ruhákkal vagy akár gyűrött papírral), és máris készen lesz egy beltéri hóember.  A tépőzár segíthet egymásra rakni őket, valamint olyan tárgyak rögzítésére is használható, mint a szem, az orr és a száj gombjai.

Vélemény, hozzászólás?