Bálatároló kedvező áron kapható!

Széna, szalma, bála és szilázs – a különbségek kicsik lehetnek, de fontosak. A széna fiatal fűből készül, de rövidebb a száradási ideje, mint a szénának. A nedvességtartalom miatt a széna és a bála általában légmentesen záródó konténerekbe kerül, míg a szénát légáteresztő edényben kell tárolni. De mi a legjobb tárolási mód – pl. függőlegesen vagy fekve?

Bálatároló kedvező áron rendelhető a gravetti.hu weboldalra látogatva, ezért keressen fel minket bátran és megtekintheti a legjobb minőségű bálatárolókat amiket meg is rendelhet. Mi a helyzet a szellőztetéssel? A következőkben adunk néhány tippet a széna felhalmozásához bálatárolóinkban: gondoskodjon a rendszeres légcseréről. A nappali és éjszakai nagy hőmérsékletkülönbségek páralecsapódáshoz vezethetnek. Ezért rendszeresen nyissa ki az ajtókat. Ha szükséges, teljesen nélkülözheti az oromvégeket is. Ha padlót szeretne készíteni, használjon fa raklapokat, ne szilárd teraszfelületet. Lehetőség szerint használjon kezeletlen fát, hogy a széna minőségét ne befolyásolja. A szénabálák között alakítsunk ki egy „szellőzőcsatornát”, mert a nedvesség lecsapódhat a ponyvára. Ne helyezze a bálákat szorosan egymás mellé, hanem hagyjon 5-10 cm-es rést a bálák között.

Ne halmozza fel a szénát a mennyezetre vagy a hordozható szalmatároló épület falára – a levegőnek jól kell keringenie. Az optimális tárolási helyzet függőleges (az elülső oldalakon fekve), de a szalmabálák oldalukon történő tárolásának is vannak előnyei – többek között könnyebben tekerhetők ebben a helyzetben. Amennyiben többet szeretne megtudni a bálatárolókról és az árakról, keresse fel a gravetti.hu weboldalt és itt megtalálhatja a teljes készletet is az illusztrációkkal együtt. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti.