Az elsavasodás elleni étrend részletei

A víz pH-ja 7, ami semleges. Ami alacsonyabb, az savas, és ami magasabb, az bázikus (vagy lúgos). A pH skálán 1-gyel való csökkenés azt jelenti, hogy a savasság 10-szer magasabb, tehát a pH kismértékű csökkenése is jelentős savnövekedést jelent. A normál gyomor pH-ja 1 és 4 között van, tehát már alapból savas. A gyomor pH-ja alacsony, mert gyomorsavat választ ki, ami nagy szerepet játszik a táplálék lebontásában.

Elsavasodás elleni étrend teljes leírása elolvasható a wellnetviztisztito.hu weboldalon, ezért keressen fel minket ha önt is ez érdekli, vagy víz tisztítót szeretne rendelni a savasodás csökkentésére. A túlzottan fogyasztott savas ételek fájdalmas kényelmetlenséghez és leggyakrabban savas refluxhoz vezethetnek. Számos ételt fogyaszthat, hogy csökkentse a szervezet savasságát, de bizonyos életmódbeli változtatásokat is meg kell tennie, hogy segítse a gyomorsav kezelését. Zöld zöldségek: Természetesen alacsony a zsír- és cukortartalmuk, ezért a zöld zöldségek jó kiegészítői az alacsony savtartalmú étrendnek, mivel mind a zsír, mind a cukor fokozza a gyomor savasságát. Ezen kívül a zöld zöldségek a leglúgosabb élelmiszerek közé tartoznak. A lúg és a sav alkotja a pH-spektrum két végét.

Minél lúgosabb egy élelmiszer, annál jobban kiegyensúlyozza a gyomor savasságát. A spárga, a spenót, a kelkáposzta és a kelbimbó a leglúgosabb zöld zöldségek közé tartozik. Zabpehely: Ami az emésztőrendszer egészségét illeti, a legtöbb olyan ételt érdemes hozzáadni, amelyek magas rosttartalmúak. Ennek az az oka, hogy a rost segít megelőzni a székrekedést, és hosszabb ideig teltségérzetet biztosít. A zabpehely különösen jó rostban gazdag élelmiszer, és jótékony hatással van a szervezet savasságának csökkentésére. A rostok megakadályozzák, hogy az élelmiszer túl sokáig maradjon a gyomorban – a gyorsabb emésztés csökkentheti a termelődő sav mennyiségét. Amennyiben többet tudna meg látogasson el hozzánk a wellnetviztisztito.hu weboldalra.