A zöld 2022 színe – Íme, hogyan használhatja otthonában

Ahogy 2022-re tekintünk, úgy tűnik, van egy kulcsfontosságú dolog, amiben mindenki – vagy legalábbis gyakorlatilag minden nagyobb festékmárka – egyetérthet: A következő évben a hivatalos szín a zöld lesz.

A PPG-től a Behr-en át a Sherwin-Williamsig a zöld árnyalatai uralták a 2022-es trendcasting jelentéseket az egész iparágban. A zöld szín nagyszerű lehet, de nehéz is lehet nagy mértékben beilleszteni egy helyiségbe, különösen, ha el akarja kerülni az egész helyiség átalakítását. Az egyszerűség kedvéért a szakértőkhöz fordultunk, hogy megkérdezzük, miért a zöld a legnépszerűbb szín, mit jelent ez a lakberendezés szempontjából, és hogyan tegyük ezt az árnyalatot működőképessé a meglévő tereinkben. „A zöld nagyon sokoldalú szín a belső terekben” – magyarázza Nicole Fisher, a BNR Interiors munkatársa. „Egyszerű módja annak, hogy természetes hangulatot adjunk a helyiségnek. A zöldet semlegesnek tartom, amikor teret tervezek.” – mondja Greg Voorhis, a Sunbrella ügyvezető tervezési igazgatója, aki azt mondja, hogy a zöld kültéren is kiváló. „A zöld iránti vonzalom nem újkeletű, de minden bizonnyal egyre nagyobb lendületet kap” – mondja. „Korábban arról beszéltünk, hogy a belső terek legjavát hozzuk a külvilágba. De most a trend megfordulását látjuk, felemelő zöldek és botanikai motívumok jelennek meg az otthonban, a festéktől a párnáig mindenben.”

Casey Hardin dekortervező egyetért ezzel. „Mindannyian készen állunk az új kezdetre, a zöld pedig a növekedést, a természetet és az újdonságot jelképezi – gondoljunk csak a tavasszal bimbózó növényekre!” – mondja. „A belsőépítészeti iparban együttesen tapasztaltunk elmozdulást a nyugodt, földtónusú színpaletták felé, így a zöld természetes hátteret jelent ennek az érzésnek az otthonában.”