Az elhízás kezelésére szolgáló gyógyszer 20 százalékkal csökkenti a testsúlyt

Az UCL kutatóinak részvételével végzett globális nagy tanulmány szerint az elhízás kezelésére új gyógyszert szedők egyharmada (35%) elveszítette teljes testtömegének több mint egyötödét (legalább 20%).

A New England Journal of Medicine ma közzétett nagyszabású nemzetközi vizsgálatának eredményeit „úttörő” néven emlegetik az elhízott emberek egészségének javítása érdekében, és fontos szerepet játszhatnak abban, hogy az Egyesült Királyságban a gyógyszer segítsen csökkenteni a hatásokat az olyan betegségek esetében, mint például a COVID-19. A gyógyszer, a szemaglutid, úgy működik, hogy eltéríti a szervezet saját étvágyszabályozó rendszerét az agyban, ami csökkenti az éhség- és kalóriabevitelt. Rachel Batterham, az elhízás, a cukorbetegség és az endokrinológia professzora, aki az UCL Elhízáskutató Központját és az UCLH Súlykezelő Központját vezeti, az egyik fő szerzője annak a dokumentumnak, amely 16 országban csaknem 2000 embert érintett.

Batterham professzor (UCL Medicine) elmondta: „A tanulmány eredményei jelentős áttörést jelentenek az elhízott emberek egészségének javításában. A 2,4 mg szemaglutidot kapott emberek háromnegyede (75%) elveszítette testtömegének több mint 10% -át, és több mint egyharmaduk több mint 20% -ot vesztett. Semmilyen más gyógyszer nem került közel ehhez a súlycsökkenéshez – ez valóban úttörő. Az emberek most először gyógyszerekkel érhetik el azt, ami csak sebészeti súlycsökkenéssel volt lehetséges.” Batterham professzor hozzátette: „Az elhízás egészségre gyakorolt ​​hatását a COVID-19 még jobban kihangsúlyozta, ahol az elhízás jelentősen megnöveli a vírus miatti halál kockázatát, valamint növeli az életet korlátozó súlyos betegségek, köztük a szívbetegségek kockázatát.” Ez a gyógyszer az elkövetkező években jelentős következményekkel járhat az Egyesült Királyság egészségügyi politikájában. „

Vélemény, hozzászólás?