Az egyéni stílus kialakítása

A legtöbb nő hiába rendelkezik dugig tömött gardróbbal, mégsem talál olyan ruhadarabot, amiben csinosnak érzi magát és passzol a személyiségéhez. A saját stílus megtalálása olyan önismereti folyamat, amelynek során megtanuljuk, hogy mi az, amit ruhákkal, színekkel, anyagokkal ki akarunk fejezni. Melyek azok a ruhadarabok, kiegészítők, amikben igazán jól érezzük magunkat.

Mindenkinek megvan a saját arculata, ami kifejezi, kik vagyunk, kinek látszunk. Ez magában foglalja a külsőnket, ahogyan öltözködünk, a ruhadarabok, kiegészítők (sportos, elegáns). Tartalmazza a belsőnket, ahogyan éppen érezzük magunkat és amilyenek a lelkünk mélyén igazából vagyunk (látszóleg megabiztos, valójában bizonytalan). Az arculat része az arculat, ahogy szeretnénk, hogy mások lássanak minket és a környezet, ahogy mások valójában látnak. Ha ezek a tényezők összhangban állnak egymással, akkor vagyunk önazonosak. Gyakran azért nem találjuk a saját stílusunk, mivel beleesünk abba a csapdába, hogy a tökéletességet hajszoljuk és így bármilyen sikeresek is vagyunk az életben, mindig azt fogjuk érezni, hogy nem vagyunk elég jók.

egyéni stílusunk kialakítását kezdjük azzal, hogy elmegyünk vásárolni és összeállítunk egy alap ruhatárt, ha bizonytalanok vagyunk, kérhetjük stílustanácsadó segítségét is. minden ruhadarabot felkell próbálni, felejtsük el a magunkhoz mérjük, biztos jó, megveszem típusú vásárlásokat. Bármilyen trendi egy ruhadarab, ha kényelmetlenül érezzük magunkat benne, akkor felejtsük el, keressük azokat a darabokat, amikért nemcsak a szemünk, hanem a lelkünk is megdobban. Nem baj, ha először nem vásárlunk semmit, csak próbálunk, fogjuk fel ezt tanulásnak, gyakorlásnak. Ne akarjuk leutánozni mások stílusát, igy csak önazonosságunkat veszítjük el. A ruhadarabok halmozása helyett inkább a kiegészítőket váltogassuk.

Vélemény, hozzászólás?