Az antitestek blokkolják az ízületi gyulladást, agyfertőzést okozó specifikus vírusokat

Az alfa-vírusok-szúnyogok által terjesztett vírusok, amelyek agyi fertőzéseket és ízületi gyulladást okozhatnak. A St. Louis-i Washington Egyetem Orvostudományi Karának kutatói két antitestet azonosítottak, amelyek megvédik az állatokat az alfavírusok okozta betegségektől. Az antitestek minden tesztelt alfa-vírusnál működtek, vagyis potenciálisan a kezelések alapját képezhetik, vagy sablonként szolgálhatnak egy univerzális vakcina számára.

Az eredményeket augusztus 19 -én tették közzé a Cell folyóiratban. „Az Egyesült Államokban az alfavírus, amely miatt a legjobban aggódunk, a chikungunya vírus, amely gyengítő ízületi gyulladást okozhat, de látunk keleti lófélék encephalitis vírusa által okozott encephalitis eseteket is” – mondta Michael S. Diamond, dr. Herbert S. Gasser orvostudományi professzor és a molekuláris mikrobiológia, valamint a patológia és immunológia professzora. „Az alfa-vírusok korábban csak a trópusokra korlátozódtak, de az elmúlt években új földrajzi területekre terjedtek. A legtöbb még mindig nem gyakori, de együtt több millió fertőzést és jelentős betegségeket okoznak, és nincsenek specifikus terápiák vagy oltások bármelyikük számára. ”

Az alfavírus csoport több mint 30 fajt tartalmaz, két ágra osztva. Az olyan vírusok, mint a chikungunya, amelyek mindegyike lázat, kiütést és ízületi gyulladást okoz, történelmileg Afrikára, Ázsiára és Európára korlátozódtak. 2013 elejétől azonban a chikungunya behatolt a Karib -térségbe, valamint Észak- és Dél-Amerika egyes részeibe. Az alfa-vírusok másik ága, amely Amerikában található, magában foglalja a keleti, nyugati és venezuelai lófélék encephalitis vírusait, és agyi fertőzéseket okoz. Diamond és munkatársai korábban azonosítottak egy olyan antitestcsoportot, amely semlegesíti az alfa-vírus csoport ízületi gyulladást okozó ágának számos tagját.

Vélemény, hozzászólás?