Az amerikai Winnipeg legszebb helyei

Manitoba fővárosa és legnagyobb városa, Winnipeg azon a helyen található, ahol a Vörös és az Assiniboine folyók találkoznak, majdnem csapkodva Észak-Amerika központját. A közeli Winnipeg-tóról elnevezett számos érdekes turisztikai látványosságot érdemes megnézni, mivel történelmét és kultúráját az őslakosok és az európai gyökerek egyaránt befolyásolták.

Hihetetlen épület a Szent Bonifác-székesegyház, amely a város központjában található, szemben a Vörös folyóval. Míg az eredeti bazilika 1968-ban tűzvészben leégett, fennmaradó falait és a történelmi fehér kőből készült homlokzatot később beépítették az új templom kialakításába. A régi és az új kombinációja feltűnő látványt nyújt, mivel a modern katedrális a régi hátuljára épült. Kétségtelen fénypontja azonban a fantasztikus francia román homlokzata, amely elragadóan kiemelkedik a körülötte fekvő parkkal szemben. A népszerű látnivaló, a Leo Mol szoborkert mindössze tizenöt perces autóútra fekszik a városközponttól délnyugatra, az Assiniboine Park területén. Összességében a neves Leo Mol több mint 300 megdöbbentő alkotását mutatja be bronz és kerámia szobrokkal, amelyek rajzok és festmények mellett találhatók.

Mivel a művészi szépséget és a csodálatos természeti környezetet ötvözi, a kert csemegének számít; festői növényágyai, ösvényei és tavai remek szobrokkal vannak tarkítva. Tartalmazza a Leo Mol Galériát is, amely néhány gyönyörű bronzdarabot és főbb munkák formáját mutatja be. Népszerűségének és az egyre növekvő műalkotásoknak köszönhetően a kert 1992-ben történő megnyitása óta kétszer bővült. Winnipegtől északkeletre, fél órányi autóútra, a Vörös folyó partján található az Alsó Garry Nemzeti Történelmi Hely. Az egyetlen kőerőd, amely még mindig a prémkereskedelemmel működik, érdekes betekintést nyújt az egykor itt élő csapdászok és kereskedők életébe.

Vélemény, hozzászólás?