Az akril tisztítása

Az átlátszó, hőre lágyuló műanyagból (metil-metakrilát) készült, átlátszó, üvegszerű asztalok, székek és díszítőelemek profilja modern és térbővítő megjelenést kölcsönöz minden dekorációnak. Az akril, plexiüveg vagy Lucite címkével ellátott átlátszó tárgyakat gyakran szellembútoroknak nevezik, mert a darabok szinte eltűnnek, amikor ránézünk a szobára, és a bútorok jól működnek kis helyiségekben ha nem akarjuk elrejteni a csodálatos kilátást.

Az akrilokat az 1920 -as évek végén fejlesztették ki, és az 1930 -as években hozták forgalomba. Helena Rubinstein 1939-ben bízta meg Medgyes László magyar tervezőt, hogy hozzon létre egy világító akrilágyat és bútorzatot New York-i lakásába, és akrilszékeket üzleti találkozókhoz. A második világháború idején szinte az összes akrilgyártás háborús erőfeszítésre került. A háború után az akril bútorok kezdtek megjelenni a fogyasztói piacon, népszerűségüket az 1960 -as és 70 -es években érték el.

Kulcsfontosságú a por vagy szennyeződés eltávolítása, amely elfedi a csillogó tiszta minőséget. A heti portörlés segít megelőzni a túlzott felhalmozódást, ami karcolásokat okozhat a felületen. Ha mégis előfordulnak karcolások, azokat a lehető leghamarabb kezelni kell, mielőtt szaporodnának vagy mélyülnének, mert nehezebben távolíthatók el. A por ártalmatlannak tűnhet, de minden folt csak egy apró koszdarab, amelynek éles szélei megkarcolhatják az akrilokat. A karcolások elkerülése érdekében soha ne portalanítsa az akrilokat piszkos vagy szöszképző (pamut) portörlővel. Használjon tiszta, enyhén nedves mikroszálas kendőt. Az egyik módja annak, biztosítására, hogy ne okozzon karcolásokat túl erős dörzsöléssel vagy a porrészecskék áthúzásával a felületen, ha kézi hajszárítót használ. Állítsa be a szárítót hűvös levegőre, és fújja le a felületi port.

Vélemény, hozzászólás?