Autókozmetikumok a tökéletes tisztaságért

Amikor autókozmetikáról beszélünk mindenkinek a csillogó fényezés, a tökéletesen makulátlan belső tér jut az eszébe. Nem is gondolunk bele, hogy ezt a csodás összképet mennyire el tudná rontani egy-egy elem rosszul kivitelezett tisztítása.

Ma már az univerzális tisztítószerek világában csak a valóban szakértők és igényes autótulajdonosok, valamint a hivatás-szerűen autómosással foglalkozók használnak különböző tisztító és ápolószereket a különböző felületekre. Sokan, főleg az otthoni felhasználók inkább a gyorsabbnak tűnő megoldást az univerzális autóápolót választják. Pedig valójában mennyivel jobban járnának egy-egy speciális területre fejlesztett autókozmetikummal!

Vegyük példának az autó utasterét. Számoljuk csak össze, hányféle felületet is kell ápolnunk, ragyogóvá varázsolnunk! A textilek, textilbőrök, bőrök és műbőrök vagy különböző felületű műanyagok mindenféle kombinációban találhatók a gépjárművekben. Ugye, azt senki nem gondolja komolyan, hogy ugyanolyan alaposan távolítja el ezekről a különböző felületekről, különböző nedvszívó képességekkel és domborzatú felületekkel rendelkező részekről egyazon termék a szennyeződéseket, és még fényt és ápolást is biztosít nekik?

Autómosás otthon
Autómosás otthon

Egy avatatlan szem számára csak annyi lesz a különbség, hogy nem csillog annyira intenzíven egy-egy felület. A szakember azonban már azt is fogja tudni, mennyivel hamarabb fog az egyes felületeken meglátszani a por, szennyeződés, ahhoz képest, ha valóban az oda illő autóápolási terméket használták volna.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az egy-egy díszcsíkban megjelenő műbőr felületekre feltétlenül vásároljunk külön ápolószert, hiszen a cégek is törekszenek arra, hogy a hasonlóan tisztítható felületekre egy szert- akár különböző hígításban – tudjuk használni. Jó példa erre a SIPOM autóápolási termékeket forgalmazó webáruházban megtalálható műanyagtisztítók. Ezek az autótisztító termékek a különböző felszín kialakítású belső műanyag felületeket éppolyan alaposan ápolják és védik, mint a műbőreket.