Mi a Party meghívó etikett?

Olyen eseményt szervez, amelyhez meghívók küldése szükséges? Ha igen, ezek a tippek segíthetnek a megfogalmazásban és a hangnemben, legyen szó hivatalos vacsorapartiról, amely megköveteli, hogy az emberek a legszebb öltözékükbe öltözzenek, egy szabadtéri születésnapi partiról, ahol a vendégek farmert viselhetnek, elsőáldozásról, amely elegáns öltözéket követel, villásreggeliről a legközelebbi barátaival, vagy egy babakeresztelőről.

Ha elvárja, hogy az emberek az eseményhez illő ruhát viseljenek, akkor követnie kell néhány egyszerű irányelvet. Vannak dolgok, amelyeket minden meghívónak tartalmaznia kell. Tájékoztassa vendégeit az esemény céljáról (ha van), az időpontról (kezdetről és a végéről), a helyszínről, a különleges utasításokról (például jelmezes partiról) és a stílusról (formális vagy alkalmi). Kérje meg vendégeit, hogy válaszoljanak, hogy jobban tudjon tervezni. Egy hivatalos eseménynél azt szeretné, hogy a meghívó megfeleljen a hangnemnek. Ez az oka annak, hogy sokan gravírozzák vagy kézzel írják őket. Használhat formális megfogalmazást, vagy nem. Amikor meghív valakit egy kötetlen összejövetelre, válasszon beszélgetési hangnemet. Egy másik lehetőség a tények ismertetése. Bármelyiket is választja, ugyanazokra az alapvető információkra lesz szüksége. Nem kell mást megadnia, mint ami az átlagos meghívók egyikén szerepel.

Ha azonban nem szeretne ajándékot kapni, használhat egy egyszerű kijelentést, mint például: „Ajándék nem szükséges” vagy „Ajándék helyett adományozzon a helyi állatmenhelynek”. Vagy ha az esemény adománygyűjtés céljából jött létre, akkor ezt jelezheti. Bár sok menyasszony és vőlegény szereti feltüntetni az ajándéknyilvántartása nevét a meghívón, ez nem helyénvaló dolog. Ehelyett megkérheti egy közeli barátját vagy rokonát, hogy külön adja meg ezt az információt. Soha ne kérjen pénzt a meghívóban, mert ez durva és nagyon visszataszító lehet.