A memória élesítésének egyszerű módjai

Előfordulhat, hogy a dolgok nem kívánt fordulatot vettek, amikor elfelejtette, mit tett néhány órával ezelőtt, vagy mit evett tegnap este. Bár a feledékenység problémája nagyon gyakori, a problémával küzdő embereknek óriási veszteségeket kell átélnie az életében, például nem tudja gyorsan megjegyezni a leckéket, időt veszteget a holmik keresésére vagy elkésik az irodából, mert keresi a kulcsait.

A feledékenység okai sokfélék lehetnek, de a közönséges tömeget leginkább befolyásoló ok a helytelen táplálkozás. Ebből kirajzolódnak a többi feledékenységet okozó dolgok. Agyunknak szüksége van egy speciális savra, a dokozahexaénsavra (DHA) a normál működéshez és a memória fejlesztéséhez. Mivel a halak gazdag DHA-források, hetente legalább kétszer-háromszor el kell fogyasztania, hogy elősegítse a normál agyműködést és a memória javítását. A memória élesítésén kívül a halak esszenciális fehérjékkel vannak feltöltve, amelyek elősegítik a szervezet jó egészségét. Minél zöldebb a zöldség, annál jobb. Ezért, amikor zöldséget vásárol, ügyeljen arra, hogy annak nagy része sötétzöld levelű zöldségekből álljon, mint például a spenót, a brokkoli, a kelkáposzta stb. Ahogy az orvosok is mondják, a zöld zöldségeknek nemcsak az a célja, hogy felfrissítsék a memóriát, hanem a testet is erősítik. Tehát egyen sötétzöld leveles zöldségeket, amennyit csak tud.

Az agy természetes mechanizmusa, amely az életkorral vagy a helytelen táplálkozással gyengül, visszaállítható a bogyók, például az áfonya, az eper és az acai bogyók rendszeres fogyasztásával. Ezek nagyon hasznosnak bizonyultak az életkorral vagy a stresszel kapcsolatos memóriavesztéssel kapcsolatos mérgező fehérjék eltávolításában. Fogyassza őket minden nap, és nézze meg, milyen gyorsan túlteszi magát a feledékenységen. Bár a dió tele van zsírral, de ezt a zsírt egészséges zsírnak nevezik.