Andalúzia, az ideális úticél

Ahogy beköszönt a jó idő, a többség elkezd tervezgetni, hogy hova utazzon el. Andalúzia az európai kontinens nyugati felének legdélebbi régiója. Afrikától, pontosabban a marokkói partoktól mindössze tizennégy kilométer választja el Andalúziát.

Andalúzia az egyik legkedveltebb térség Spanyolországban! Nem is csoda, hiszen a régió igazán különleges és híres a sherry likőrről, bikaviadalokról és a flamenco táncról. A térség hosszú múltra tekint vissza, mivel már a római korban rengeteget köszönhettek a hódítóknak. A rómaiaktól jön például a belső udvaros ház, a megyebeosztás, a szökőkutak, a szieszta hagyománya és az úthálózat alapjai. Andalúziában nagyon sok látnivalóban gazdag város akad, például Granada, Sevilla, Cordoba és Ronda. Mindegyik város rendelkezik jó pár látnivalóval, így érdemes pár napot városnézésre szánni. Különösen abban az esetben, ha szeretne elmerülni a történelemben és kultúrában. A térség jelentős városai közt viszonylag nagy a távolság, ezért célszerű autót bérelni vagy tömegközlekedéssel utazni, hogy minél több látványosságot meg tudjon tekinteni.

Nem csak a nagyobb városok, hanem a falvak is különleges miliővel rendelkeznek, ezért vidéken is érdemes kalandozni. Zahara de la Sierra falu kihagyhatatlan a káprázatos, már-már mexikói vidéki természeti miliőnek köszönhetően. Ráadásul Andalúzia minden pontjához képest viszonylag közel van a tenger. Andalúziában mindig jó az idő, gyakorlatilag csak egyetlen évszak van, még pedig a nyár. Néha egy kis tavaszi beütéssel. Legalább egyszer az életben mindenképp érdemes ellátogatni Andalúziába! Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol az Andalúziába szóló kiváló utazási ajánlatokat is meg tudja tekinteni!

Vélemény, hozzászólás?