A továbbképzés módjai, míg nem kerül az álmai munkahelyére

A gazdasági bizonytalanság és az egyre növekvő versenyképes munkaerőpiac mellett nem ritka, hogy az álláskeresők olyan munkát vállalnak, amely nem éppen álmaik munkája. Bár nehéz olyan munkahelyen boldog maradni, amelyet nem feltétlenül szeret, ez nem jelenti azt, hogy nincs lehetőség a szakmai fejlődésre.

Nem számít, milyen szakmában dolgozik, minél több erőfeszítést tesz a képességek fejlesztésére, annál nagyobb az esélye annak, hogy fontos szerepet töltsön be, vagy lehetőséget kapjon a kívánt iparágban. Legyen szó értékesítéssel foglalkozó íróról vagy üzleti vállalkozóról, aki egy banknál dolgozik, mindig van valamilyen módja a tanult és gyakorolt ​​készségek felhasználásának – bárhová is megy. Csak aktívan kell azt keresni. Például, ha valamikor riporter szeretne lenni, de jelenlegi munkája irodai adminisztrációval jár, keresse meg a módját, hogyan készítsen projekteket, hogy segítsen megerősíteni mesterségét. Esetleg írhat egy összefoglalót a vállalatról a cég weboldalán, blogot írhat a cégről, vagy akár megpróbálhat kapcsolatba lépni másokkal a közösségi médián keresztül. A nehezebb feladatok elvégzése segít kihívást találni a munkaterületen, és ha munkáltatójától több felelősséget kér, megmutatja, hogy nem fél a kihívástól.

Segít abban is, hogy minden megfelelő módon kitűnjön a többi alkalmazott közül. Ezenkívül, még akkor is, ha a jelenlegi munkája nem az ön által kedvelt iparban tevékenykedik, az, hogy nem nyújt kiváló teljesítményt egy munkában, még nem teszi igazán profivá. Még akkor is, ha nem foglalkozik blogolással, tweeteléssel vagy mások falain való posztolással, a vállalat piacának elsajátítása megtanítja többet megtudni arról, hogy kinek dolgozik. Minél többet tud a munkáltató vállalkozásáról, annál könnyebben tudja kitalálni, hogyan lehet továbbra is értékes eszköz az adott vállalat számára.

Vélemény, hozzászólás?