A törölköző hímzés segít eligazodni a zsúfolt strandokon is

A nyár az egyik legkedveltebb időszak az ember életében, hisz ilyenkor meleg van, végre elérkezik a nyaralás ideje, és persze meg lehet szökni egy-egy napra a strandra is, csobbanni egyet a hűsítő habokban. Ám amikor igazán nagy a forróság, akkor aki csak teheti a vízpartra menekül, a zsúfolt helyeken pedig elég megtalálni a holminkat.

A törölköző hímzés ilyenkor egy kiváló módszer arra, hogy egyedivé tegyük a fürdőlepedőnket, így megkönnyítve azt, hogy véletlenül összekeveredjen máséval. Sokszor persze az is elegendő, hogy ha megjegyezzük, hogy pontosan hová is pakoltunk le – ebben nagy segítség lehet, ha valamilyen tárgyhoz, például egy padhoz, vagy egy bódéhoz kötjük a helyszínt -, ám bizony előfordul, hogy ez sem elég ahhoz, hogy biztosra menjünk. Főszezonban ugyanis, főképp az igazán népszerű helyeken akkora a tömeg, hogy nem egyszer épp csak annyi hely van a parton, ahová szűkösen elférünk. Ilyenkor a legkézenfekvőbb, ha a saját holminkat egyedi jelöléssel látjuk el. A törölköző hímzés egy remek megoldás, hisz az egyedi feliratnak köszönhetően a tévedés esélye gyakorlatilag kizárható.

Azonban nem csupán emiatt leszünk hálásak azért, ha egy ilyen egyedi darabot választunk. Aki nyaralt már kisgyerekkel – például a Balatonon -, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy még akkor is nehéz kiimádkozni a lurkókat a vízből, amikor már éhesek, szomjasak, vagy épp fáznak. Ilyenkor persze minden létező trükköt bevetnek a szülők, sok esetben egy finom fagyi, vagy hamisítatlan sajtos-tejfölös lángos az, amivel egy kicsit meg lehet szakítani a lubickolást, ám még ilyenkor is bajos rávenni a gyerekeket arra, hogy rendesen szárítkozzanak meg. Egy hímzett törölköző azonban nagyon is csábító tud lenni, főképp ha például a kedvenc mese- vagy szuperhős neve van belehímezve. Az pedig hatalmas könnyebbség, ha a kicsik büszkék az egyedi törölközőjükre, és emiatt szívesen terítik magukra azt.