A split klíma előnyei

Régen a klímaberendezéseket nem ajánlották asztmában vagy egyéb légúti betegségben és allergiás megbetegedésekben szenvedőknek.

Ma már azonban a modern split klíma rendszerek nem okoznak problémát az ebben a betegségben szenvedőknek sem. Sőt a különböző szűrőberendezéseik segítségével nagyszerűen kiszűrik a levegőből a betegségeket okozó kórokozókat, por, illetve pollenszemcséket, így enyhülést jelentenek a betegségben szenvedőknek is. A split klíma, vagy osztott klíma rendszerek, ahogy a nevük is mutatja két különböző részből állnak, egy kültéri és egy beltéri egységből. Ennek számos előnye van. Az egyik előnye, hogy a kültéri egység tartalmazza a kompresszort, ami a légkondicionáló berendezések legzajosabb tartozéka.

Klíma
Klíma

Ezzel a megoldással viszont a split klíma működése a lakásban alig hallható, így bátran működtethetjük az éjszaka folyamán is, mert nem zavar az alvásban. A másik nagy előnye, hogy így kevesebb helyet foglal el bent a lakásban, mivel csak a beltéri egységnek kell helyet biztosítani. A beltéri egység a típusától függően szerelhető az oldalfalakra vagy akár a mennyezetre, de a padlóra is. A kültéri és a beltéri egység egy hőszigetelt rézcsővel van összekötve. Ezek a légkondicionáló berendezések jóval kevesebb energiát fogyasztanak, mint régebbi társaik, hiszen az inverteres technológiának köszönhetően a split klíma rendszerek állandóan működnek ugyan, de mindig alacsony energiaszinten, minimális áramfelhasználás mellett. Míg a régebbi technológiákat alkalmazó berendezések csak akkor kapcsoltak be, mikor a hőmérséklet meghaladta a kívánt hőfokot, de akkor maximális energiafelhasználással dolgoztak.

Vélemény, hozzászólás?