A kerti tó szépsége és nyugtató hatása

A kerti tó nem csupán esztétikai hatásának köszönheti népszerűségét, hiszen ezenkívül nyugtató hatással is van az emberre. És ki ne szeretne egy fárasztó és stresszes nap után kicsit visszafordulni a természethez? Ez olyan megnyugvást tud adni, melyből újabb energiát tudunk meríteni az előttünk álló napok kihívásaihoz.

Elhatározta magát a kerti tó építés mellett?

Egy minden érzékszervnek kedves kerti tó építése bár nem egyszerű feladat, de a befektetett munka, illetve költség megéri a fáradságot. A kertépítés kezdetén már érdemes lehet eldöntenünk, hogy szeretnénk-e kerti tavat, vagy sem. Természetesen később is megoldható a kialakítása, de sokkal egyszerűbb és olcsóbb is, ha még a kertépítés kezdetén döntünk efelől. Később ugyanis már jóval kevesebb mozgásterünk lesz a kerti tó kialakítását illetően, illetve lehetséges az is, hogy a kert meglévő elemeit kell majd bontani, vagy áttelepíteni, ez pedig sok pénzünket, energiánkat nyelheti el feleslegesen.

Megfelelő pozicionálás –> Mindennapi lelki felüdülés

A kerti tó minden esetben alkalmas lehet rá, hogy kertünk középpontjában álljon, azaz a kertre pillantva, annak központi elemévé váljon. Maga a kerti tó a mozdulatlanság állapotát demonstrálva járul hozzá nyugalmunk megvalósulásához. A természetben a csobogó patakokra emlékeztető vízfolyások és a szökőkutak a folyamatos mozgásukkal gondoskodnak arról, hogy magukra vonzzák a tekintetünket. Az állóvíz tökéletes a tavi növények számára. Ezeknek a növényeknek nagy előnyük, hogy gyorsan nőnek, így már igen hamar élvezhetjük a természet nyújtotta látványt. Értelemszerűen nem kell túlzásba esni, hiszen a sok, össze-vissza telepített növény inkább ront az összképen, mintsem a kívánt hatást érné el.

Virág a kerti tóban
Virág a kerti tóban

Kerti tavunk gondos helyválasztása a kerttervezés során

A kerti tó elhelyezése előtt javasolt jól megválasztani a helyét. Nem érdemes a kerttől messzebbre helyezni. Emellett javasolt jól megközelíthető területre ásatni, ugyanis így gyönyörködhetünk benne a legjobban. Ez az aranyhalakkal teli kerti tó mindenképpen központi fekvést kíván meg az önmagában is igazán dekoratív kerten belül.

További kertépítési tippek a PalkovitsKert oldalán!

Nemcsak kerti tó tervezésére, hanem ha például sziklakert építésére, vagy a kert egyéb zugainak kiépítésére támadna kedvünk, a PalkovitsKert számtalan kertépítési tippjei között kizárt, hogy ne találjunk egynéhány praktikus kertszépítési tanácsot. Kifejezetten az Ön számára hasznos tanácsokat olvashat az oldalon akkor is, amennyiben nemcsak mint hobbikertész, hanem mint komolyabb zöldterülettel rendelkező kert-tulajdonos, vagy akár mint befektető olvassa e sorokat. Egy nagyobb volumenű kertépítési projekt is könnyen balul sülhet el, hogyha valamelyik tényezőre a munkálatok során nem fordítottak a kivitelezők kellő mennyiségű figyelmet… Hát még, ha a tervezők! Olcsóbb, ámde silány alapanyagból dolgozni kész rémálommá válik a megrendelő számára. A szépséges kert átadását és a munka bejezését követően ugyanis pár hét vagy hónap leforgása után akár rosszabb állapotok is keletkezhetnek, mint amilyenek a kertépítési procedúra megkezdése előtt voltak! Döntés előtt minden esetben körültekintően tájékozódjunk! Ezekben a kérdésekben kíván segíteni, a kritikus pontokra igyekszik rávilágítani a PalkovitsKert.hu is. Ha megfelelő körültekintéssel vágunk a dologba, és egy esetleges házi kivitelezés esetén nincsenek nagy elvárásaink, akkor akár még sikerrel is járhatunk. De ha tartós eredményeket szeretnénk elkönyvelni, vagy profi kertépítésre tartanánk igényt, forduljunk bátran a szakma autentikus képviselőihez!

Vélemény, hozzászólás?