A legszebb, közeli horvát városok

A horvát tengerpart nyaranta nagyon sok magyart vonz, akik az egész éves mókuskerékből és a rohanó mindennapokból kiszakadva az Adriára mennek pihenni és nyaralni. Az alábbiakban a legszebb horvát városokat említjük meg, amelyeket kár volna kihagyni!

Legszebb horvát városok közé tartozik Zadar, mely egyben a horvát tengerpart egyik legszebb települése. Dalmáciába jövet-menet Zadar biztosan útba esik, így érdemes úgy alakítani a nyaralást, hogy abba pár nap zadari nyaralás is beleférjen. A tengerparti sétányon mindenképp érdemes tenni egy sétát, továbbá a Szent Donát templomot is célszerű meglátogatni. Zadarban a legjobb üdülőterület a Borik rész. Zadar óvárosa könnyen megközelíthető, akár elektromos rollerral, autóval, taxival, busszal vagy kis vonattal. Nem csak nyáron, hanem ősszel és tavasszal is megéri ide ellátogatni. Ha Dalmáciába utazik, akkor Trogirt nem érdemes kihagyni, amely az UNESCO Világörökségének része. Trogirt nagyon kedvelik a turisták, különösen a történelmet kedvelők, hiszen az óváros jelentős része sértetlen állapotban van. Az óváros az épített városfalakon belül a tizenharmadik és tizenötödik század között épült.

Horvátország déli végén található Dubrovnik, amely kész erődítmény, emiatt a Trónok Harca több jelenetét is itt vették fel. A történelem során a város többször is súlyosan megrongálódott, azonban mindig sikerült korhűen visszaállítani az eredeti állapotába. A város védőszentje Szent Balázs, akiről a város legnagyobb templomát is elnevezték, illetve szobra szerte a városban megtalálható. Ezenkívül itt található a világ legrégebbi arborétuma, a Trsteno Arborétum, amelynek története egészen 1492-ig nyúlik vissza. Ha Horvátországba utazik, akkor mindenképp érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra, ahol az utasbiztosítást is meg tudja kötni!