A legjobb tennivalók Ohióban

Mivel az Egyesült Államok egyik legnépesebb részének központjában helyezkedik el, Ohiót találóan és szeretettel „a mindenség szívének” nevezik. Míg a festői állam nagy részét csinos és békés termőföldek, buja erdők alkotják festői hegylábak is megtalálhatók, északi határának nagy részét pedig a szép Erie-tó alkotja.

A Midwest legnagyobb vidámparkja, a Kings Island szórakoztató és családbarát napot kínál mindenkinek. Cincinnatitól 40 kilométerre északkeletre található, több mint száz látványosság megdöbbentő sora várja. Az izgalmas túrák és a hullámvasutak mellett néhány kedves tematikus terület is felfedezhető, mint például a Snoopy bolygó és a Rivertown. A népszerű parkban kiváló éttermek és üzletek találhatók, valamint a Soak City – egy vízi park, ahol sok medence és csúszda is vár mindenkit. Rendszeres rendezvények és szórakoztató programok révén a Kings Island egy perc izgalmat garantál a vendégeknek. A fantasztikus Toledo Művészeti Múzeum világszerte híres kolosszális gyűjteményéről, ami több mint 30.000 mesés festménynek, fényképnek és szobornak ad otthont. Toledo központja előtt, egy nagyszerű görög stílusú épületben található. 45 gyönyörű galéria fedezhető fel benne és gyönyörű műalkotásokkal, bárhová is néz.

1901-ben nyitották meg, olyan híres művészek csodálatos alkotásait mutatják be itt, mint Rubens, Rembrandt és Van Gogh. A csodálatos múzeum ideiglenes installációknak és kiállításoknak is otthont ad, előadásokkal, műhelyekkel és kulturális eseményekkel, amelyekre rendszeresen sor kerül stúdióiban és koncerttermében. Lenyűgöző hely a látogatásra, a hihetetlen Neil Armstrong Légi- és Űrmúzeum, amely Wapakoneta külvárosában található – a kisvárosban, ahol a híres űrhajós nőtt fel. Amellett, hogy érdekes bepillantást nyújt életébe és eredményeibe, a csodálatos múzeum dokumentálja Ohio jelentős hozzájárulását a repüléshez és az űrkutatáshoz is.

Vélemény, hozzászólás?