A legjobb tennivalók az arizonai Sedonában

A figyelemre méltó sziklaalakzatairól híres Sedona lenyűgöző helyen található, sokan szent helynek tartják. Mint ilyen, a kis város mindenféle látogatót vonz, a természet szerelmeseitől és a szabadtéri rajongóktól kezdve a művészekig, a szellemiség keresőkig stb.

Sedona központjától délre található a Tlaquepaque Village méretes szabadtéri bevásárlóközpontja. A hagyományos mexikói falu mintájára épített központ csinos tereit vonzó építészet szegélyezi, és megdöbbentően sok művészeti galéria és modern üzlet található benne. Kiváló éttermeket és kávézókat is kínál. A bájos komplexum tornyos platánokkal tarkított, amelyek a szükséges árnyékot nyújtják. A macskaköves utcák szökőkutakkal és virágokkal teli udvarokra vezetnek. A falu remek hely a vásárolgatásra, a kerámiától és ékszerektől kezdve a fényképeken, festményeken és textíliákon keresztül minden kapható itt. Körülbelül 45 perces autóútra a várostól északnyugatra található a Palatki Örökség része, amely a környék egyik legmegdöbbentőbb régészeti lelőhelye. Az őskori hely piktográfiákkal és petroglifákkal büszkélkedhet, és itt található néhány hihetetlen ősi lakás is, amelyek a homokkő szikla oldalán helyezkednek el.

Ezek nagyon jól megőrzöttek, és ezekben a magával ragadó sziklás lakásokban Kr. U. 1150 és 1350 között Sinagua lakott, az ősi Puebloan nép. Az örökség részét képező látogatók három ösvényen túrázhatnak, hogy közelről lássák a festői pueblókat, itt-ott meg is lehet érinteni a sziklaképződményeket. A tájon kanyargó gyönyörű Boynton Canyon Trail az egyik legnépszerűbb túraútvonal Sedona közelében. A csaknem 10 kilométerre húzódó színes kanyon és festői határai mindössze 20 percnyi autóútra találhatók a várostól északnyugatra. Az exkluzív Enchantment üdülőhelytől indulva az ösvény egy sivatagon és fenyőfákon halad át, mielőtt megérkezne egy epikus pontba, amely a kanyonjára néz.

Vélemény, hozzászólás?