A közösségi oldalak a párkapcsolati problémák fő okozója

A népszerű közösségi oldalak rengeteg előnnyel és ismerkedési lehetőséggel, funkcióval rendelkeznek. De ennek ellenére akad pár hátulütőjük is, amik kártékonyak lehetnek a párkapcsolatokra tekintve. Felhasználók milliói készítenek profilt maguknak, információkat adnak meg magukról, képeket töltenek fel, és nem utolsó sorban várják a „lájkokat”.

Ugyanakkor ismerősöket keresnek, tartják velük a kapcsolatot, különféle beállításokkal megadhatják kapcsolati státuszukat, egyedülállók, kapcsolatban élők, avagy házasok-e. Előfordul, hogy felbukkannak új felhasználók  egy privát üzenettel, vagy az ismerőseink az előbb említett „lájk”-kal hívják fel a figyelmet magukra.

Mi is ezzel a probléma?

Manapság nagyobb az esély az ismerkedésre a virtuális világban, mint például a való világban egy szórakozóhelyen eltöltött idő alkalmával. Az emberek sokkal bátrabbak, leírják gondolataikat, érzelmeiket a partner számára a monitor túloldaláról, csak ezután következik (vagy nem) a beígért találkozó. A párkapcsolatban élők is könnyebben beleesnek ebbe a csapdába és elcsábulnak, a leirt szép szavak hatására. A két fél bizalma fokozatosan enyhül, folyamatos féltékenység merülhet fel a látott fotók lájkolása, vagy a titkos üzenetek miatt. A párkapcsolati problémák fokozódására még egy nyomós cselekvés a jelszó feltörése, megváltoztatása lehet, ami után napjainkban egyre több a szakítás, a konfliktus a párok között.

Vélemény, hozzászólás?