A hajtípustól függően pontosan milyen gyakran van szükség hajvágásra?

Mindannyian hallottuk már, hogy rendszeresen fodrászhoz kell mennünk, ha azt szeretnénk, hogy hajunk erős és egészséges legyen, de honnan tudhatjuk, hogy mikor jön el a megfelelő idő? Elméletileg egy hathetes fodrászlátogatás rendben van, de előfordulhat néhány kivétel a szabály alól, a haj szerkezetétől és a hajvágástól függően.

Annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, mennyit kell várni a hajvágás előtt, úgy döntöttünk, hogy utánajárunk minden részletnek. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen gyakran kell hajat vágnia. Ha arról van szó, hogy egységesen, vagyis mindenkinek milyen gyakran kell levágni a haját, erre nincs egy válasz ami mindenkire vonatkozik. A hajtípustól és a végső céltól függően előfordulhat, hogy változnak ezek az időszakok. Két kulcsfontosságú kérdés van, amit felteszünk, amikor azon tűnődünk, hogy eljött-e a vágás ideje: az első, hogy „nem tudjuk többé elérni a kívánt stílust?”, a második pedig, hogy „láthatóan sérült-e a haja vége?” Körülbelül egy hónappal az utolsó hajvágás után kezdje el feltenni magának ezeket a kérdéseket. Ha bármelyikre igen a válasz, irány a szalon. A szakértők azt mondják, hogy három-hét hetente rövidebb vágásokat lehet végezni rövid haj esetében. Ha van egy sajátos stílusa, például egy Anna Wintour stílusú  bob frizurája frufruval, akkor valószínűleg háromhetente le kell vágnia, hogy a megjelenés precíz és fényes maradjon. Ez azon a tényen alapul, hogy a haja általában körülbelül fél hüvelyket nő havonta.

A szakértők egyetértenek azzal, hogy a gyakoribb vágás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizze a rövidebb ruhák stílusát és formáját. De ha nyugodtabb a megjelenését illetően, akkor ezt négy-hét hétre is meghosszabbíthatja. A profik azt mondják, hogy évente körülbelül három-négy alkalommal kell vágni a hajból. Ha általában egészséges haja van, amely nem sérült, és középhosszútól hosszúig tart, akkor kevesebbszer kell vágnia. Évente csak három-négy alkalommal javasoljuk, hogy csak a végeket frissítse fel.