A flexibilis cső cseréje

A flexibilis gázcsövek olyan üzletekben találhatók meg, amelyek gáz-, valamint gázkészüléket is értékesítenek. Tehát barkácsüzletekben, fűtésfelszereléseket értékesítő üzletekben és vasáru üzletekben is megtalálható. Az alábbiakban azt is eláruljuk, hogy hogyan kell lecserélni a flexibilis csövet.

A flexibilis cső cseréje kapcsán itt érhet el bővebb információkat! A flexibilis gázcsőnek maximum másfél méter hosszúnak kell lennie. Érdemes még az üzletben utána kérdezni, hogy a gázcső alkalmas-e a propánhoz. Ma már olyan gázcsövet is kapni, amelynek szabályzó van a végére csatlakoztatva. Alapvetően minden szerelési munkálatról elmondható, hogy ha nem biztos abban, amit csinál, akkor jobb inkább szakember segítségét kérni. A gázberendezésekkel kapcsolatos szerelési munkálatokra ez különösen igaz. Sajnos a mai napig sokan vesztik életüket gázzal kapcsolatos balesetek miatt. Ez azért igazán szomorú, mert elkerülhető volna egy kis elővigyázatossággal. Az érzékelő berendezések rendkívül hasznosak, így érdemes lehet megvásárolni őket.

Az új flexibilis cső felszereléséhez először el kell távolítani a régi gázcsövet. Ehhez meg kell lazítani és lecsavarozni. Ha ez megvan, akkor óvatosan le kell csavarni a szabályzó és a gázkészülék rögzítési pontjairól a flexibilis gázcsövet. Ha egy kis szappant ken a rögzítési pontokra, az sokat segíthet, illetve az új flexibilis gázcső felhelyezésében is nagy segítséget jelent. Ha a flexibilis gázcső a helyére került, akkor meg kell húzni a tömlőbilincseket, annak érdekében, hogy a flexibilis cső stabilan illeszkedjen a rögzítési pontok felé. Óvatosnak kell lenni, mivel, ha túlságosan meghízza a tömlőbilincseket, akkor a nagy feszültség miatt a cső, akár el is repedhet! Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon talál!