A 21. században mit értünk a boldogság szó alatt?

Tegnap megettem egy tábla csokit a kedvencemből, ma kaptam egy csokor virágot a kedvesemtől, holnap elutazunk nyaralni. Ezek a dolgok tényleg boldoggá tesznek bennünket vagy csak egy pillanatnyi örömről beszélhetünk? Ha megkérdeznénk az embereket, akkor 10-ből 9-en azt felelnék, hogy a vágyaik között szerepel, és a legtöbbjüknél valószínűleg az első helyen  a ,,boldognak lenni” akarás!

Boldogság tulajdonképpen egy mentális állapot, amely nagyon tág intervallumot foglal magába. Egyik nap csak megelégszünk azzal, amink van és titkon bízzunk abban, hogy ez hamarosan változni fog. Majd egy kis idő elteltével találkozunk egy tőlünk sokkal hátrányosabb sorsú embertársunkkal, és máris boldogok és elégedettek vagyunk, azzal amink van. Minden nap arra kell törekednünk, hogy megtaláljuk az aznapi boldog pillanatunkat. Fontos, hogy tudjunk örülni! És ez mellett ne felejtsünk el hálát adni mindazért amink van és ami az nem megadatott! Ha őszintén megkérdeznénk Önt mi tenné boldoggá, tudna válaszolni? Sokunk számára, csak a vágy él, mellyel az állapot elérésére törekszünk, de azt sem tudjuk, hogy mi hozná ezt el azt számunkra.

A boldogság egy belülről fakadó őserő, melyet szavakkal nem lehet leírni. Boldogságot hozhat az életünkbe pl. egy szerelem, egy gyermek születése vagy egy diploma megszerzése. Ugye aki szerelmes, az mindig boldog, ezt látjuk mi kívülállók! Miért ne lehetne boldog az is, aki egyedül van, és nem él párkapcsolatban? A legfontosabb, hogy el kell fogadnunk magunkat, nem szabad engednünk a rohanó világ elvárásainak. Alakítsunk ki Énidőt, mikor csak magunkra koncentrálunk, és a lelkünkre figyelünk. Hallgassuk meg azt a bizonyos belső hangot, hogy pontosan mire is van szükségünk. Mindig arra törekedjünk, hogy azt csináljuk, ami nekünk a legjobb és boldogsággal tölt el.

Vélemény, hozzászólás?