A Nissan autói is pályáznak a 2019-es Év Autója-díjra

Bár még 2018-as évet írunk a 2019-es nagy díjakat is kiosztották. Viszont, ahhoz, hogy egy-egy autó ide eljusson előbb el kell azt érni, hogy a nemzetközi újságírókból álló csapat tagjai érdemesnek tartsák az erre kiválasztott modellt.

Katt ide a további infókért, amennyiben felkeltettük az érdeklődését. A következő autó, amelyet be szeretnénk mutatni, az a Nissan márkához tartozik, ám hazánkban nem igen ismert modell. Ez pedig az Altima. Viszont a Nissan-konszern egyik legfontosabb modellje. Ugyanis az Egyesült Államokban ezt a modellt vásárolják a legtöbben. Az előző generáció már 2012-óta elérhető, vagyis 6 éve futott már a piacon. Így cseppet sem volt meglepő, miszerint elérkezetnek tartották a hatodik generáció prezentálására. Ennél az új modellnél, enyhe méretnövekedés figyelhető meg, ugyanis a hossza 2,5 centiméterrel, míg a szélessége 2,3 centiméterrel gyarapodott. Amennyiben ezt a modellt választjuk, akkor előttünk van a lehetőség miszerint választhatunk az alap felszereltségből, amely egy 2,5 literes és 190 lóerős, míg a másik egy 2 literes turbó benzines változat, amely már 252 lóerőt foglal magába. Bármelyik változatot is választjuk, mindkét modell CVT váltóval van ellátva.

Ezen felül fontos még megemlíteni, hogy nagyon sok elektronikai újítással látták el ezt a modellt. Amelyeket a vezetést támogató extrákban lehet megtalálni. Már az alapfelszereltségben is megtalálható a ráfutásfigyelő, a sofőr figyelmét folyamatosan figyelő asszisztens, illetve a vészfékrendszer is. A Nissan Altima 5 különböző felszereltségi szinttel érhető el. Amennyiben a nagyobb felszereltségi szintű modelleket választjuk, akkor azok megtalálhatóak már ProPilotAssist rendszerrel is.

Vélemény, hozzászólás?