Triptofán táplálékkiegészítő számos problémára

A triptofán fogyasztása több szempontból is előnyös, arra azonban ügyelni kell, hogy csak normál mennyiségben vigyen be a szervezetébe. Normál adagolás mellett a triptofán fogyasztása rendkívül hasznos és jótékony hatással van a szervezetre. Érdemes a szükséges mennyiséget táplálékkiegészítő formájában bevinni a szervezetbe!

Triptofán egy esszenciális aminosav, tehát a szervezet nem képes maga előállítani, úgy kell bevinni a szervezetbe étkezés, illetve táplálékkiegészítő útján. A triptofánt gyakran hangulatszabályozó aminosavként is említik, hiszen hozzájárul a szerotonin és a melatonon hormonok termelődéséhez. A triptofánt gyakran alváshiányra szedik vagy valamilyen alvással kapcsolatos problémára. A triptofán ugyanis képes csökkenteni az alvás alatti fogcsikorgatást, javítja a hangulatot és javítja az alvás minőségét. A szervezetben a triptofán hiánya könnyen migrénhez és fejfájáshoz vezethet, valamint csökkentheti ezek tüneteit. A triptofán az élsportolók egyik kedvelt táplálékkiegészítője, ugyanis segít fenntartani az egészséges testsúlyt, ráadásul a fizikai teljesítmény növeléséhez is hozzájárul.

Triptofánt mindenkinek érdemes volna fogyasztani, lehetőleg étkezés útján, azonban az is tény, hogy pusztán étkezéssel nagyon nehéz bevinni a kellő tápanyagokat a szervezetbe. Éppen ezért érdemes táplálékkiegészítőt vásárolni. Azt is érdemes tudni, hogy melyek a magas triptofán tartalmú élelmiszerek. A teljesség igénye nélkül triptofánban gazdag élelmiszer a krumpli, a banán, a spirulina, a legelőn nevelt baromfi, a nyers tejtermékek, a tojás, a vadon fogott halak, mint a lazac vagy a tőkehal, valamint a hüvelyesek. Bővebb információkért látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba és tájékozódjon!