Tippek a randevúzáshoz munkanélküli állapotban

Ha munkanélküli, akkor az egyik legnagyobb félelme az, hogy mások hogyan ítélik meg. Ami a randizást illeti, ez a félelem felerősödhet. Az első számú kérdés, amikor valaki újjal találkozik: „Hol dolgozol a megélhetésért?” Sok munkanélküli ember számára ez az egyszerű kérdés olyan lehet, mint egy gyomron rúgás.

Adam LoDolce, a bostoni központú társkereső edző szerint mind a férfiak, mind a nők számára izgalmas élmény lehet. „A randevúzás a tökéletes alkalom, hogy újradefiniáljuk magunkat ” – mondja. LoDolce szerint rendkívül fontos felfedezni, hogy mi az, amiért igazán rajongunk ebben az átmeneti időszakban. „Olyan nagy hangsúlyt fektettünk a jó munkára” – mondja LoDolce. „Be kell látnunk, hogy még akkor is, ha jó munkánk van, ez nem fogja automatikusan megszerezni a lányt vagy a fickót.” „Ne koncentráljon arra, amit az emberek megélnek, és inkább arra koncentráljon, amiért rajonganak” – mondja LoDolce. Bár néhány embernek olyan szerencséje van, hogy szenvedélyes munkát végez, sok ember nem azt csinálja, amit szeret.

Ha a szenvedélyeiről beszél, nemcsak abban segít, hogy valaki megismerje, hanem mindkét érintett fél számára érdekesebb lesz. „Ha őszintén bevallja munkanélküliségét, akkor ez a legjobb megközelítés az új sráccal, vagy lánnyal való kommunikációhoz” – mondja a társkereső szakértő Marni Battista. Ez még nem jelenti azt, hogy negatívnak kell lennie ezzel kapcsolatban. Battista azt javasolja, hogy hozza ki pozitívan a helyzetet. Például ahelyett, hogy arról beszélne, hogy a gazdaság hogyan öli meg az iparát, vagy arról, hogy a régi munkája mennyire nem hozta lázba, inkább arra koncentráljon, amit szenvedélyesen szeret. Íme egy példa: „Szeretek tanár lenni, és bízom benne, hogy a technológia osztálytermi integrálásában szerzett szakértelmem elképesztő pozíciót fog elérni. Az összes interjú remek alkalom arra, hogy gyakoroljak és felfedezzem, mit keres a piac.”

Vélemény, hozzászólás?