Tippek a hálózati eseményen való sikeres részvételéhez

Most vett részt egy nagyszerű hálózati rendezvényen, ahol rengeteg más nagyszerű szakemberrel találkozott? Most mi legyen? Sokan részt vesznek a hálózatépítő rendezvényeken, majd nem cselekszenek a nagyszerű kapcsolatok alapján. Ha ezeket az egyszerű lépéseket követi, pillanatok alatt hálózati zseni lesz.

Könnyű elmenni egy hálózati eseményre, és a névjegykártyákat a zsebébe vagy a táskájába tenni, és soha többé nem nézni rájuk. Ez azonban meghiúsítja a rendezvényen való részvétel teljes célját. Az új kapcsolatok maximális kihasználása érdekében cselekednie kell, és ezt az eseményen való részvételtől számított 24 órán belül meg kell tennie az első lépést. Ha halogatja, fennáll annak a veszélye, hogy új kapcsolata elfelejti, hogy ki ön. Az új arcokat is le fogja nyűgözni, mert a bemutatkozás után időt szakított arra, hogy felvegye velük a kapcsolatot. Az emberek nagyobb valószínűséggel akarnak kapcsolatba lépni önnel, ha úgy gondolják, hogy előnyös számukra a kapcsolatteremtés.

Lehet, hogy közös érdeklődésről vagy más időszerű témáról tárgyalt. Osszon meg további információkat az új kapcsolattartóval, ha elküldi a linket egy olyan cikkhez, amelyet nemrég olvasott az adott témában. Ha megmarad az illető rövid távú memóriájában, és folyamatosan bizonyítja, hogy értékes a kapcsolat, akkor valószínűleg felveszi Önnel a kapcsolatot, ha a szakterületén állásajánlat nyílik. Folytatva a hozzáadott értékkel kapcsolatos témát, a legjobb hálózatépítők közül néhány félreteszi saját személyes indítékait, hogy másokkal kapcsolatba lépjen. Ez történhet a hálózati eseményen vagy utána, de próbáljon kapcsolatot teremteni azokkal az emberekkel, akikkel nemrég találkozott. Ismer valakit, akinek hasznára válna az új kapcsolat bevezetése? Hasznos lehet-e a régi kapcsolat és a legújabb kapcsolat megismerése?

Vélemény, hozzászólás?