Természetes és otthoni módszerek a mitesszerektől való megszabadulásra

A mitesszerek kis dudorok, amelyek az eltömődött szőrtüszők miatt jelennek meg a bőrön. Ez egyfajta akne. Ez egy nagyon gyakori bőrbetegség, amely életkortól függetlenül bárkit érinthet. A mitesszerek a szőrtüszők tövében termelődő felesleges faggyú következtében alakulnak ki. A hormonális változások következtében különösen a pubertás korban és a menopauza idején nőknél, serdülőkorban pedig férfiaknál jelennek meg mitesszerek.

A faggyú melanint tartalmaz. Ez egy pigment, amely levegővel érintkezve oxidálódik és feketévé válik. A mitesszereket rossz látni, és a kezdeti szakaszban kell elintézni őket különben állandó marad. A mitesszerek főleg az orr mindkét oldalán és az állán jelennek meg. A mitesszerek eltávolításának legáltalánosabb lépése a dörzsölés. Vegyünk egy kis rizsszemet, és daráljuk durvára. Facsarjunk rá egy citromot. Jól keverjük össze és masszírozzuk a mitesszereinkre. Hagyja hatni 10-15 percig, majd mossa le hideg vízzel. A durva rizspor masszírozása közben segít eltávolítani a felesleges olajat, és eltávolítja a pórusokat. A citromlé, mivel savas, korlátozza a faggyúmirigy olajkiválasztását. Gyakorolja ezt a módszert minden második nap, és hamarosan megszünteti a mitesszereket.

A fahéj és a méz jó kombináció a mitesszerek ellen. A fahéjat durvára őröljük, és néhány csepp mézet csepegtetünk bele. Jól keverjük össze, és dörzsöljük be vele a mitesszereket. Sokat segít a felgyülemlett olaj kidörzsölésében. A méz antioxidáns tulajdonsága helyreállítja a bőrön okozott károkat. A méz antiszeptikus tulajdonsága megóvja bőrét minden fertőzéstől. Ez a fahéj és méz jó kombináció a mitesszer probléma megoldására. A tojásfehérje, a kukoricaliszt és a sör jó kombináció a mitesszerek ellen. Törjön fel egy tojást, és csak a fehér részét vegye ki. Adjunk hozzá 1 evőkanál kukoricalisztet és néhány csepp sört.

Vélemény, hozzászólás?