Tennivalók és látnivalók Boone-ban

Az észak-karolinai hegységben található Boone kedves város, amely élénk, mégis laza hangulatot áraszt. Az állam északnyugati részén található, néhány igazán kiemelkedő táj szívében, számtalan szabadtéri tevékenységgel a közelben.

Boone-tól keletre fekszik a gyönyörű Rocky Knob Park, amely rengeteg nagyszerű túraútvonalat és hegyi kerékpárutat kínál a látogatók számára. Igazán hegyvidéki, rengeteg lenyűgöző tájjal büszkélkedhet, fantasztikus kilátással a felsőbb szakaszairól. Mivel a belvárostól rövid távolságra található, a békés és festői park nagyon népszerű a helyiek körében, akik élvezik csodálatos erdőjét és vadonját. A 2009-ben létrehozott hely epikus ösvényekről és lejtőkről ismert. A városközponttól délkeletre található a gyönyörű Greenway Trail, amely egy folyó déli elágazása mellett kanyarog. Mindenki számára elérhető, és a fantasztikus ösvény mindenki számára ideális – a túrázóktól és a kerékpárosoktól a kerekesszéket használókig és a családokig – számos festői látnivalóval, amelyek útközben megtekinthetők.

A lélegzetelállító Blue Ridge-hegység közepette található a félelmetes Appalache-síhegy, amely havas lejtőkkel és terepparkokkal rendelkezik a helyiek és a turisták számára egyaránt. A város déli részétől mindössze 15 perces autóútra fekvő szálloda egy lejtő melletti étteremmel és panzióval, valamint síiskolával és üzlettel is rendelkezik. Először 1962-ben nyitották meg, az üdülőhely mérete az évek során lassan megnőtt; most 11 kiváló sípálya áll a látogatók rendelkezésére. A legmagasabb pontján 1219 méterig eljutva fenomenális pályáihoz és három terepparkjához különféle felvonórendszereken keresztül lehet hozzáférni. Az Appalachi síhegy nagyszerű élményt nyújt a síelőknek és a snowboardosoknak. Az üdülőhely általában november közepétől márciusig tart nyitva, és éjszakai síelés is rendelkezésre áll.

Vélemény, hozzászólás?