Tehénistálló választék jó árakkal

Az első és (szerintünk) legnyilvánvalóbb ok, hogy tehenet tartsunk, a tej. A friss, tiszta nyerstejnek számos egészségügyi előnye van. A tej önmagában is csodálatos termék, de nem feledkezhetünk meg mindenről, ami tejjel elkészíthető: sajt, kefir, joghurt, vaj, író, tejföl, fagylalt….. sorolhatnánk tovább de tudjuk, hogy mindannyian éhesek vagyunk.

Tehénistálló jó árakkal várja a gravetti.hu weboldalon, tehát megéri ide látogatni ha önnek is tehénistállóra lenne szüksége.  A legtöbb tehén fizikailag nagyobb, mint a többi haszonállat, így több helyet és infrastruktúrát igényelnek, mint más kérődzők, például juhok és kecskék. Még a mini tehenek is nagyobb pénzügyi befektetést jelentenek, ha az előzetes költségekről és a karbantartásról van szó. Ha azonban egyszerűen nem tud tovább élni saját termesztésű marhahús és friss tej nélkül, akkor készen állhat arra, hogy belevágjon a tehénnevelésbe. Mielőtt úgy döntene, hogy teheneket ad az állatállományhoz, itt van néhány dolog, amit tudnia kell. A tehén nagy befektetés pénzbe, időbe és erőforrásokba. Fontos tudnia, hogyan tervezi a tehenét az istállóban tenyészteni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezt a befektetést bölcsen használja fel. Az első számú kérdés, amit az emberek feltesznek maguknak, az az, hogy miért neveljük ezt a tehenet? Ez óriási különbséget jelent a szükséges földterület és infrastruktúra tekintetében.

A tehenek hús- és tejtermelésre nevelhetők, akár személyes használatra, akár eladásra. A borjak minden évben eladhatók további pénzforgalomért. El kell dönteni, mi a céljuk. A tehenek körülbelül két éves korukban kezdenek tejet termelni, amikor általában megszületik az első borjú. Miután a tehén az első tejet adja a borjúnak, készen áll a fejésre. A tejtermeléshez borjút kell szülniük. Amíg megfeji őket, tejet termelnek. Két évig fejhet tehenet, mielőtt kiszáradna, anélkül, hogy újabb borjú születne. Amennyiben tehénistállót keres állományának, nézzen be a gravetti.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?