Szórakoztató módok a gyerek születésnapjának buli nélküli megünneplésére

Egy friss felmérés szerint az amerikai családok akár 30.000 dollárt is elköltenek gyermekeik születésnapi partijára az első és a 21. születésnapja között. A születésnapi buli megszervezése komoly stresszforrás lehet, és jelentős mértékben megterhelheti a szülők bankszámláját. Gyermeke születésnapját buli nélkül is emlékezetessé teheti. Javaslunk most néhány ötletet gyermekének egy szórakoztató és emlékezetes születésnaphoz.

Pakoljon össze a családdal és menjen kempingezni. Állítsa fel sátrat, és állítsa be, akár a saját udvarában is. Egy másik lehetőség, ha bérel egy lakóautót a hétvégére, és irány a helyi kemping. Az az idő, amit a család a táblagépek és telefonok nélkül tölt, az a minőségi idő, ami felbecsülhetetlen. A hétvégét társasjátékozással tölthetik vagy egy tábortűz mellett és együtt élvezhetitek egymás társaságát a szabadban. Üljön be az autóba, és induljon el egy szomszédos városba aznap. Menjen el a gyermekmúzeumba, vagy lépjen be a játszóházba. Ha megváltoztatná az aznapi hangulatot, és kirándulás lenne belőle, gyermeke különlegesnek érzi magát, mert ez a családbarát egynapos kirándulás csak róla szól. Hagyja, hogy navigáljanak az útvonalon, vagy válogassanak két szomszédos város között.

Legyen az ünneplés egyszerű, de emlékezetes egy alvással. A torta és a dekorációval kiegészített buli helyett az élelmiszerboltba betérhet egy kis harapnivalóért, amit mindenki csemegézhet, miközben a család játszik, mesél és filmet néz. Manapság kevesebbért repülhet el valahová, mint egy születésnapi buli költsége. A repülések ára akár 20 dollár is lehet személyenként egy útra. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyermeke születésnapját hatalmas eseménnyé varázsolja anélkül, hogy ugyanilyen hatalmas összeget költene. Ha a családi költségvetést nem tudja úgy kezelni, hogy mindenki más városba utazzon, hagyja, hogy gyermeke válassza ki valamelyik szülőt, aki idén elmegy vele.

Vélemény, hozzászólás?