Silicon Power 1TB microSD kártya áttekintés

A Sandisk Extreme 1TB és a Micron C200 1TB memóriakártya után a Silicon Power kiadta első 1TB microSDXC memóriakártyáját olyan nagyobb nevek előtt, mint a Kingston vagy a Samsung. A kártya a vállalat Superior márkájának része, és a piacon elérhető hatodik kártya ebből a kapacitásból.

A Silicon Power ezt az 1 TB-os microSD-kártyát (SP001TBSTXDV3V20SP) az Amazon-on csupán 169,99 dollárért árulja, ingyenes szállítással az Egyesült Államokban, valamint más rendeltetési helyekre vonatkozó szállítási és importdíjakkal. A microSD-kártya ötéves garanciával rendelkezik, és a gyártó szerint vízálló, ütésálló és röntgenbiztos. Az UHS Speed ​​Class 1 (U3) és az UHS Video Speed ​​Class 30 (V30) besorolású Superior microSDXC UHS-I kártya azt állítja, hogy akár 100MBps, akár 80MBps olvasási és írási sebességet ér el, minimális véletlenszerű olvasása 1500 IOPS és véletlenszerű írása 500 IOPS, amely megmagyarázza A1 besorolását. Ne feledje, hogy a Silicon Power szerint az UHS-1 interfésszel nem kompatibilis termékeknél az olvasási/írási sebesség drámaian csökken, utóbbi esetben kb. 20 MB / s-ra.

A piacon lévő összes többi 1 TB-os kártyához hasonlóan a Superior valószínűleg egy 96-rétegű QLC (quad-cell cell) NAND technológiát fog használni a WD vagy a Kioxia cégtől, automatikus hibajavító kód (ECC) funkcióval. A Silicon Power 1TB microSD kártyát Startech microSD kártyaolvasóval teszteltük a Dell Latitude 7490 laptopon. Ne feledje, hogy a teljesítmény gyakran attól függ, hogy milyen kártyaolvasót használ, ezért nem a beágyazott kártyaolvasót használtuk a laptopon. A kártya szoftver nélkül érkezik – nincs adat-helyreállító szoftvere, mint a Sandisk esetében – és az exFAT fájlrendszerbe formázva 931 GB-os felhasználható lemezterület marad meg. Azt is javasoljuk, hogy felhőalapú tárolási vagy felhőmentési szolgáltatást használjon az adatok biztonsága érdekében.

Vélemény, hozzászólás?