PPL tanfolyam – A hivatásos pilótává válás első állomása

Ahhoz, hogy egy nap hivatásos pilótává tudj válni hosszú az út. Sokan akkor szeretnek bele a repülésbe, amikor először utaznak valahová és átélik milyen érzés, amikor a gép elemelkedik a földről és fentről lehet csodálni a tájat. Ha szeretnéd te magad irányítani a repülőgépet, akkor a PPL tanfolyammal érdemes kezdened!

PPL tanfolyam elvégzése által magánpilóta szakszolgálati engedélyhez juthatsz. Ez annyit tesz, hogy nem kereskedelmi céllal, egymotoros légcsavaros repülőgépeket tudsz majd vezetni nappal, ha az időjárási feltételek kedvezőek. Tipikusan kettő-nyolc férőhelyes repülőgépekről van szó. A PPL tanfolyam elvégzésével nem csupán magánpilóta szakszolgálati engedélyhez jutsz, hanem megteszed az első lépést is afelé, hogy egy nap hivatásos pilóta váljon belőled. Ahhoz, hogy a PPL képzést elkezd legalább tizenhat évesnek kell lenned és a PPL engedély kiadásakor minimum tizenhét évesnek kell lenned. Ezenkívül szükséged lesz egy másod osztályú orvosi minősítésre is. Abban az esetben, ha az autóvezetéshez megkaptad az orvosit, akkor ezzel sem lesz probléma.

A PPL képzés által valóra válthatod régóta dédelgetett álmodat. A képzés százhúsz óra elméleti oktatásból áll tizenkét óra konzultációval. A gyakorlati képzésként megkezdődik a repülés, mely a piac legmodernebb repülőgépével történik és tapasztalt oktatók felügyelete alatt. A gyakorlat során negyvenöt órát kell repülni és ebből legalább tíz órát egyedül kell repülnöd. Mindezek után következik a vizsga, melyet, ha sikeresen teljesítesz, akkor a hatóság kiállítja a szakszolgálati engedélyt. Ezek után már repülhetsz, viszont csak nappal a hazai légtérben, jó látási viszonyok közt. Ha napnyugta után is szeretnél repülni, akkor érdemes az NVFR tanfolyamot is elvégezned!

Vélemény, hozzászólás?